Opinió

opinió

Què ha de ser l'Espai Ter de Torroella?

La fira de Sant Andreu d'aquest cap de setmana és l'esdeveniment comercial que més gent atrau al poble. Amb 620 anys d'història, la fira és una de les més antigues de Catalunya, però fa vint anys estava en declivi. Per això, des de l'Associació de Comerciants i amb suport de l'Ajuntament es va decidir instal·lar estands i posteriorment proposar la construcció d'un espai polivalent que pogués albergar la fira i d'altres activitats. Per això es va pensar que l'Espai Ter també podia albergar el festival musical de Torroella, que necessitava un escenari alternatiu a l'església. Modificacions d'última hora van encarir el cost de 2 a 5 milions d'euros, però el resultat ha estat satisfactori i ha dotat el municipi d'una magnífica instal·lació a la qual hem de treure el màxim rendiment.

Una de les principals crítiques que alguns ciutadans han formulat ha estat el de l'excessiu cost. És cert que les últimes modificacions que s'hi van plantejar en van fer disparar el pressupost, però els dubtes ciutadans vénen sobretot perquè tenint el centre cultural de Can Quintana es tem que tots dos coincideixin en els seus objectius, sobretot de difusió cultural. I en aquest aspecte, potser tenen raó. Inicialment es va pensar a instal·lar a l'Espai Ter un viver d'empreses que no s'ha fet; traslladar-hi l'àrea i el personal relacionat amb la promoció econòmica, que tampoc s'ha fet; convertir-ho en un espai obert a la ciutadania; però sobretot, que fos el gran referent de la promoció del poble. I en això no s'ha avançat. Si l'esforç dels comerciants va ser per construir l'Espai Ter era perquè actués com un motor per potenciar el municipi. És evident que l'oferta cultural actua com a atractiu comercial però des de l'Ajuntament s'han de buscar fórmules per no convertir l'Espai Ter en un altre Can Quintana i per trobar les eines que donin un impuls econòmic al municipi. L'Espai Ter ha de ser un equipament clau en el desenvolupament local.

(*) President de l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia