Opinió

Avui és festa

‘Financial Times'

Arranca l'avaluació dels millors restaurants de l'any amb l'Almadraba Park

Des de fa uns mesos els catalans miren de veure si el Financial Times beneeix el moviment independentista de la societat catalana o si el rescat d'Espanya és imminent o si l'euro durarà per sempre més amén. El Financial Times és un referent, fins i tot en qüestions gastronòmiques. El seu crític de restaurants, Nick Lander, és, probablement, el periodista del sector més respectat del Regne Unit. Està casat amb Jancis Robinson, la patum mundial si es tracta de vins. La senyora Robinson té el delicat encàrrec d'assegurar que el celler de Sa Majestat Isabel II estigui preparat per a qualsevol emergència diplomàtica. La qüestió és que els lectors del Financial Times esperen cada any l'article de Nick Lander sobre els millors restaurants de l'any. Enguany el seu “Best restaurants of 2012” comença així: “Encara puc recitar de memòria el menú complet de l'àpat més memorable de l'any 2012. Va passar fa sis mesos...” Lander repassa la llista de records gustatius: gaspatxo de cireres, mousse d'espàrrecs, orada a la pescadora i un ànec la carn del qual queia suaument, gairebé sola, de l'os. Lander recorda fins a quin punt aquell sopar, voltat d'amics, el va “restaurar” del tot després d'una convalescència, com en aquella taula va sentir alimentats el cos, la ment i l'esperit. On va passar el miracle? A Catalunya, naturalment. I per ser més específics: a l'hotel Almadraba Park de Roses, l'establiment germà del Motel de Figueres que regenta, des de fa anys, amb estil impecable el gendre de Josep Mercader, en Jaume Subirós. O sigui que el Financial Times arranca la seva avaluació dels millors restaurants del 2012 amb l'Almadraba Park (un restaurant sense estrelles Michelin). El crític parla després de restaurants importants de San Francisco, Nova York, París o Londres, però la seva tria de l'àpat a l'Almadraba el porta també a meditar sobre els restaurants familiars que són capaços de reinventar-se de generació en generació. No acabo d'estar segur si el Financial Times està disposat a avalar la independència de Catalunya, però sobre la cuina catalana no tenen cap dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.