Opinió

Ca montes

ERC+SI

Si es posa el país per davant no ha de ser gens difícil sumar esforços

Vivim uns dies en què les coses van tan de pressa que escric aquest article amb por. Avui dijous ERC i SI es reuniran al Parlament, potser amb alguna altra força política, per a intentar crear una coalició independentista amb vista a les pròximes eleccions. Dic que escric amb por perquè en les darreres hores la idea d'aquesta coalició ha passat ràpidament de ser impossible a ser factible i ignore si les coses hauran canviat en les hores que van des que escric això fins al moment en què vostès ho llegeixen –ja ho veuen que, acostumat a la xarxa, les hores que els textos queden congelats per a ser impresos en el vell paper se'm fan angunioses.

Imaginem, però, que no ha canviat res. Imaginem que d'ací a unes poques hores els negociadors d'Esquerra Republicana de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència es reuneix amb la voluntat de tancar un acord. Si això és així crec que estem al davant d'una altra gran notícia.

Personalment crec que si es posa el país per davant no ha de ser gens difícil que les dues grans forces de l'independentisme unisquen els seus esforços en unes eleccions que són qualsevol cosa excepte habituals. Perquè en aquestes votacions no estarem parlant de quantes escoles farem o de si aquest o aquell impost s'ha de cobrar. En aquestes eleccions del que es parla és de si fem o no la independència i de si la fem exactament en la legislatura que els ciutadans votarem el 25N. Per això veig de forma molt positiva que precisament els dos partits declaradament independentistes siguen capaços d'oferir als ciutadans una coalició prou competitiva per a aspirar a ser la segona força política del Parlament, que és un objectiu més que realista si la fan. Especialment, perquè no podem oblidar que aquestes eleccions ja seran un referèndum per elles mateixes. I per tant nosaltres i Europa sencera mesurarem sobretot on queda la ratlla entre els partidaris de l'estat propi i els contraris, com de bé li va al president Mas i on queda l'espanyolisme. I certament no serà igual que PSC i PP siguen segon i tercer, que no pas que siguen tercer i quart.

Espere que els líders d'ERC i SI ho tinguen en compte i ens donen una alegria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.