Opinió

LA GALERIA

Comissió d'investigació

De manera confidencial, a Palafrugell s'investiguen greus acusacions contra determinades actuacions policials

Molt malament deuen estar les coses perquè la policia, que té entre les seves tasques investigar els altres, acabi sent la investigada.

Aquest contrasentit s'esdevé aquests dies a l'àrea de la Policia Municipal de Palafrugell. El nou equip de govern s'ha trobat amb una patata calenta que ha de posar a refredar de seguida ja que, segons el primer tinent d'alcalde la situació és insostenible. Per treure'n l'entrellat han creat un grup de treball, presidit per l'alcalde, Juli Fernández, en què hi haurà un regidor de cada grup municipal. A l'informe de què disposen els edils, tot i que n'intenten guardar la confidencialitat, se sap que hi ha greus acusacions contra determinades actuacions policials. Es parla de baixes injustificades, faccions enfrontades, descontentament per tractes desiguals entre els agents. Per acabar-ho d'adobar hi ha denúncies d'assetjament laboral contra algun comandament. L'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana semblen els més decidits a tirar endavant la comissió d'investigació que aporti llum al cas. Fernández està disposat a esbrinar el que passa a la policia i a sancionar, si escau, les responsabilitats que es derivin d'algunes actuacions. Però si hem arribat fins aquí és perquè en el mandat anterior els que tenien obligacions polítiques sobre la policia miraven cap a un altre cantó. Per covardia política, perquè faltava poc per a les eleccions o per protegir-se de no se sap qui van eludir el seu deure com a gestors. En el remolí de l'afer, una regidora de l'Entesa està acusada de no haver-hi volgut intervenir pel lligam sentimental amb un agent, per bé que ella ho nega. El cert és que en el darrer mandat l'Entesa es va oposar a fer-hi res, mentre que ERC pretenia canviar el model policial. Les enraonies no tenen contenció ni fre. Tothom n'està sortint esquitxat. No podem deixar al marge que cada col·lectiu implicat en el conflicte defensa una posició per sortir-ne al més ben parat possible. La diversitat de fonts encara complica més les coses. Darrere d'unes actuacions censurables hi ha persones amb les seves febleses. El de la policia és un cos que ha de fer una tasca arriscada i conflictiva. Tot i que hi poden haver atenuants que justifiquin el clima, la situació contrasta enormement amb el prestigi que aquest mateix cos exhibia quan els èxits i el funcionament intern eren modèlics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.