Opinió

LA COLUMNA

‘Rock and roll' (part 2)

Al final ha tornat gairebé tothom: va tornar la Velvet Underground, amb la formació clàssica i Lou Reed i John Cale irreconciliables com sempre; van tornar els Stooges, amb Iggy i els germans Asheton, just abans de la mort de Ron; van tornar els Sex Pistols, evidentment sense Sid Vicious i amb Glen Matlock, aquell que havia estat expulsat del grup perquè li agradaven els Beatles; van tornar els Who, o millor dit, Roger Daltrey i Pete Townshend, que a més prepara un rellançament monumental de Quadrophenia. I han tornat també els Pixies amb el quartet original, els Public Image Limited (PIL) de John Lydon-Rotten, els Big Audio Dynamite (BAD) de Mick Jones (Clash), els Blondie de Debby Harry –que acaben de treure nou disc, Panic of girls–, els Cars de Ric Ocasek, també amb nou disc, i fins i tot els Doors i Queen, amb diferents estratègies per intentar dissimular –impossible– les absències de Jim Morrison i Freddie Mercury. Milions de vegades es va especular amb una possible reunió dels Beatles, que ara sense Lennon i Harrison seria una heretgia, i els Rolling Stones no s'han reunit mai, perquè oficialment mai no s'han dissolt, tot i que Mick Jagger estigui muntant un grup paral·lel amb Dave Stewart (Eurythmics) i Joss Stone, que han batejat com Super Heavy. Algun dia tornaran Oasis, encara que els germans Gallagher s'odiïn a mort, i estaria bé un renaixement puntual de The Jesus & Mary Chain, tot i que els germans Reid odiïn el rock'n'roll i possiblement preferirien que els arranquessin les ungles dels peus abans de tornar a compartir escenari.

I ara tornen Sopa de Cabra per celebrar el seu 25è aniversari i altres efemèrides del grup gironí. Com ha quedat demostrat amb tots els exemples anteriors, tornar no és el problema, sinó deixar intacte el bon record dels fans –superar-lo és gairebé impossible– en aquesta segona part, encara que no vagi més enllà del 30 de setembre. Ells han assumit el repte. Sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.