Articles

Se'ns pixen a sobre i diuen que plou

Pa amb tomàquet indigest

La campanya que tants mals de ventre ha provocat a la caverna s'acomiada amb una forta indigestió general de pa amb tomàquet. S'ha de tenir el paladar molt enverinat per trobar amargor en un pa ben sucat i un tall de pernil del bo, però la decisió del govern de Catalunya de premiar els hotels que incloguin productes de la terra al seus bufets ha provocat tota mena de vòmits i secrecions planyívoles entre els mitjans espanyols. Federico Jiménez Losantos, presentador matinal d'esRadio, carrega contra el que ell anomena la imposició de l'esmorzar patriòtic. “El fuet de Vic és molt bo sempre que t'agradi. Jo és que sóc molt elemental i, per esmorzar, de pa amb tomàquet res. Sóc més aviat de croissants”. Després ufaneja de conèixer les llaminadures més refinades del carrer Petritxol de Barcelona i ell, que sempre ha jurat que no beu alcohol, fa una apologia encesa dels carajillos. Javier Horcajo, el televisiu presentador de Otro gallo cantaría, dispara cap a la mateixa direcció i qualifica de “pertorbats mentals” els que han aprovat el decret. “Fins i tot els croissants volen que siguin made in Catalunya”, es lamenta. Carlos Herrera, a Onda Cero, obre també el seu informatiu amb la rebequeria gastronòmica. Fins i tot la fa passar a davant del malestar atòmic a Corea. Per sort truquen per telèfon a l'Antoni Puigverd, que intervé per ressituar la qüestió: “Allò que des de fora pot semblar intervencionisme a vegades és només una manifestació d'impotència per un món de tradicions, de llengua, de cultura que està en perill de desaparició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.