Opinió

Pobres autopistes!

Si no passa res –i sembla que no passarà– les concessionàries de les autopistes de peatge que hi ha als voltants de Madrid –sembla mentida oi? Hi ha autopistes de peatge a Madrid!– rebran una compensació milionària dels pressupostos de l'Estat, que, per si algú se n'oblida, són els nostres diners. I és que es veu que les concessionàries, pobretes, no recapten el que havien previst, perquè els madrilenys –que dolents!– no passen per les autopistes i, és clar, no paguen els peatges corresponents. Això vol dir que deuen tenir altres llocs per on passar, i amb prou comoditat, si no, no s'explicaria aquesta vaga de peatges caiguts.

El més remarcable, però, és aquesta mena de concessió, que fa que si no guanyes el que preveies, t'ho hagin de compensar. No he vist les condicions de la concessió, però m'hi jugo un sopar que no està previst que, si hi guanyen més del compte, tornin l'escreix a l'erari públic. Si fos així, les autopistes catalanes, amortitzades de fa molt de temps, serien una font d'ingressos públics importants, i no.

Sé que, legalment, aquesta compensació –aquest és l'eufemisme– és retornable quan, d'aquí a uns anys, es normalitzi el trànsit de les autopistes. Fem apostes que s'anirà prorrogant in aeternum? I és que ja van dir, a Madrid, que no estaven acostumats a la cultura del peatge. Que vinguin a Catalunya, que hi estem doctorats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.