Articles

Trossos

Guanyar

La campanya electoral serà curiosa: només hi ha un candidat que té per objectiu guanyar, mentre els altres aspiren a condicionar el guanyador. Tothom creu que guanyarà CiU. Esquerra i PP, entre altres, manifesten explícitament que volen condicionar la política de pactes i de govern de CiU. El PSC no ho diu en públic –i fa bé– però també ho admet en privat: les seves porres més optimistes són les que li permeten condicionar CiU.

Condicionar

Per aconseguir condicionar necessites dues coses: tenir tu tanta força com puguis i que el condicionat sigui tan feble com sigui possible, perquè et necessiti malgrat les teves condicions. Per això la campanya electoral de tothom serà intentar que CiU en surti afeblida i, per tant, condicionable. Després, ja veuríem qui la condiciona. Mentre que CiU intentarà demostrar que ara cal el govern més fort i menys condicionat possible.

Desgastar

Per aquesta raó, la campanya serà un cara a cara de Mas amb tots. Per tant, Mas s'haurà de sentir dir de tot: coses que no poden passar totes a la vegada. Que desitja pactar amb el PP i amb Esquerra, que vol proclamar la independència i que vol evitar-la. Cada partit l'acusarà del contrari que l'altre. O l'acusarà, alhora, de coses incompatibles: de ser Más de lo mismo i de representar una CiU que no té res a veure amb el bon vell pujolisme. La qüestió és veure si aquestes acusacions incompatibles se sumen o es resten entre elles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.