Articles

La col·leccionista

Com el Cid

Si esteu farts d'algun personatge del món del cor, no ho sé, posem per cas, l'anomenada Princesa del Pueblo, que actualment ocupa –sense exagerar– hores diàries de la programació televisiva... Si n'esteu farts, dic, i espereu el moment que la seva popularitat vagi de baixa..., si confieu que un fenomen d'aquestes característiques tingui data de caducitat..., haureu de posar-hi paciència, mooolta paciència.

Com ja és sabut, els directius de Tele-5 són feres ferotges i insaciables, que no deixen escapar la seva presa mentre ensumin la flaire de la sang. El procés fins ara consistia a engreixar l'animal, exposar-lo públicament perquè tothom tingui el desig de clavar-li queixalada i començar alegrament la matança, esquarterant-lo, esbudellant-lo i deixant-lo morir lentament.

La mort de la bèstia també esdevé un espectacle i dóna carnassa als voltors unes setmanes més, potser mesos. Sovint els programes acollien com a rèmora algun familiar del personatge trossejat en públic, que continuava regalimant sang, però a poc a poc la cortina de l'oblit acabava caient damunt del famós desaparegut.

Però a partir d'ara Tele-5, els monstres devoradors que la dirigeixen, s'han empescat una manera de treure rendiment als personatges fins i tot després de la seva mort i funerals públics. Aviat podrem veure, al programa Más allá, entrevistes amb Rocío Jurado, Carmina Ordóñez o Pedro Carrasco. El presentador de l'espai serà –és clar!– Jordi González, amb la col·laboració d'una mèdium britànica i algun parent del mort que ingressarà una quantitat en efectiu. Es podria creure que les feres, un cop fartes, començaran a tenir escrúpols, però no és ni serà mai així. Sempre en volen més: són feres salvatges.

I mentre s'anuncia tot això, el president de Tele-5 i d'UTECA (Unión de Televisiones Comerciales Asociadas), Alejandro Echevarría, ha advertit que Espanya no pot suportar la sagnia que signifiquen les tretze televisions públiques autonòmiques i que caldria començar a racionalitzar el panorama.

I em pregunto si també acceptarem amb conformada resignació que esbudelladors i esbudellats instal·lin el circ romà a la saleta de casa nostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.