Opinió

A la tres

Sí, tots ficats, Omella

“Sí, cardenal, hi hem d’estar tots ficats, perquè si hi haguéssim estat ficats, vigilant, no hi hauria hagut tants abusos sexuals per obra, omissió o celibat

Amb això dels abusos sexuals perpetrats contra infants en l’àmbit de l’Església catòlica, el cardenal Omella no hi ha entès res o ho fa veure. Una de les raons més recurrents aportades per les víctimes del passat, ara que són adultes, és que al seu moment no ho van explicar a ningú perquè tenien por que no se’ls cregués. Doncs bé, Omella no es creu les xifres extrapolades de l’informe del Defensor del Poble espanyol. El Defensor no ha desplegat els percentatges, però sí que els ha aportat: concretament, un 1,13% dels espanyols haurien estat subjectes a abusos en l’àmbit de l’Església, un 0,6% directament per part d’un religiós, i això voldria dir que estaríem parlant en conjunt de fins a 440.000 afectats. “No correspon a la veritat”, sentencia el president dels bisbes espanyols, que hi afegeix: “Si fos veritat, voldria dir que hi estaríem tots ficats.” En lloc d’embardissar-se en el bosc de les xifres, el cardenal n’hauria de fer prou amb els percentatges per horroritzar-se. Sí, Omella, tots hi hem d’estar ficats, en aquest problema, perquè, si hi haguéssim estat ficats abans, la jerarquia no hauria mirat cap a una altra parròquia cada cop que coneixia un nou cas i la societat no hauria fet veure que no s’assabentava de res. Sí, Omella, hem d’estar-hi tots ficats perquè no torni a passar per obra, per omissió o per celibat. El cardenal sembla haver entrat en aquella dinàmica diabòlica de no desaprofitar cap ocasió per espifiar-la, perquè encara no s’havia refet de la recent ficada de pota lingüística que ja té els dos peus dins la galleda. Va passar durant la benedicció papal de la Moreneta, quan Omella va justificar que Francesc no pogués dur a terme el seu desig de fer la benedicció en català perquè el text que havien fet arribar des de Montserrat estava redactat en castellà. Seguint el manual del perfecte delator, el cardenal fins i tot va posar nom i cognoms al mossèn presumptament culpable. Pel que fa als pederastes en l’àmbit de l’Església catòlica, en comptes de minimitzar-ho i fer-se la víctima, el que cal és que acabin de posar nom i cognoms a tots els que encara deuen faltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia