de set en set

Una jornada particular

Demà, 6 de maig, pot ser un dia especial

El 6 de maig de 1938, Roma es prepara per rebre Hitler. En un bloc de pisos, una dona casada amb un feixista pensa sobre la seva trista vida, mentre un seu veí, locutor de ràdio, afronta un futur incert ja que ha estat acomiadat per homosexual. Aquest explosiu encontre entre Sophie Loren i Marcello Mastroianni, el filma Ettore Scola a Una giornata particolare. Demà, 6 de maig, també pot ser un altre dia especial, per dos motius singulars.

A Figueres es viurà una jornada de retrobament molt particular. Fa 25 anys que al castell de Recasens s'hi va rodar la pel·lícula de Fernando Colomo El caballero del dragón, amb Miguel Bosé, Klaus Kinski, i un repartiment internacional, entre els quals hi havia el gran Harvey Keitel, aleshores desconegut. Els productors havien posat un anunci a El Punt demanant Extres: homes i dones (els homes preferiblement amb barba), i durant uns dies ens vam aplegar un bon grapat d'aspirants a passar-nos-ho bé. Era un film de ficció, ambientat a l'època medieval, que va ser un fracàs comercial i de crítica, malgrat que els Extres vam resultar ser gent amb interessos diversos: artistes, músics, editors, periodistes (en vaig fer una crònica a Presència), vividors, etc. Ara en Lluís Benejam, que és un figuerenc que té una extraordinària col·lecció de cartells de cinema i que fa tres anys que organitza una fira de cinema dins el marc de les Festes de Figueres, ha promogut una exposició amb materials d'aquell rodatge i una trobada amb els Extres que hi vam participar, a la qual també assistiran Colomo i altres membres de l'equip.

Mentrestant, a les sis de la tarda, a Girona, el grup Me Pishing de Rissing, que defensa l'hàbit de riure per una vida sana, fa una convocatòria multitudinària i espontània per encomanar un somriure, amb motiu del Dia Internacional del Riure. Una bona teràpia per no plorar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.