Opinió

De reüll

Guions

Ens cal un gir decidit per fer avançar la trama política

La realitat sempre supera la ficció, també la del millor guió de sèrie política. Qui es podia imaginar, si no, que Emmanuel Macron, el nou Napoleó a la conquesta d’Europa, acabaria l’any assetjat per un exèrcit d’armilles grogues que l’obligarien a fer concessions? Qui s’imaginava els Camps Elisis, on fa quatre dies s’aplegava l’elit mundial, assaltats per una guerrilla urbana al crit revolucionari d’“aux armes, citoyens”?

I què no es pot dir del Regne Unit, que, dos anys després del referèndum del Brexit, es prepara per a una sortida caòtica de la Unió Europea amb militars en estat d’alerta per garantir l’ordre públic i els subministraments. Què passarà ara? Quin gir imprevist introduiran els britànics per sortir del laberint?

I aquí? Un any després, els presos polítics són encara a la presó, alguns d’ells arriscant la vida en defensa dels seus drets processals; el franquisme torna a les institucions, el govern socialista renuncia a obrir una via política per encarrilar el conflicte català, la dreta es manté en l’exigència histèrica del 155 i l’independentisme continua dividit i sense nord. També aquí cal un canvi de guió que trenqui amb l’immobilisme i la repressió i ens eviti un desenllaç que no ens podem permetre. Amb presos polítics, sense una disposició sincera al diàleg per part de tothom, sense valentia per reconèixer l’altre i fer política de veritat serà molt difícil sortir del bloqueig i fer avançar la trama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia