Opinió

la galeria

Un dia històric per a Palafrugell

El dia de la Candelera del 2010 esdevindrà una data històrica en els annals de la vida pública de Palafrugell. Aquest dia la plantilla del primer equip del Barça va anar a l'estadi Josep Pla Arbonès a fer un entrenament informal. Ben mirat va ser un dia festiu per exhibir les vedets blaugrana que complien així el compromís contret amb el Club de Futbol Palafrugell que l'any passat va celebrar el centenari.

Més enllà del fet esportiu aquesta vinguda va desfermar la bogeria col·lectiva. Més de cinc mil persones de totes les edats i condicions es van aglomerar a dins i a fora del camp municipal per veure els grans ídols. Va ser una explosió d'histerisme, curiositat i admiració que només s'entén per les connotacions de tot ordre que conflueixen en aquest equip. Segurament altres esdeveniments socialment i políticament més destacables no produirien un esclat tan viu d'alegria i celebració.

Estic segur que durant anys aquest entrenament del Barça a la vila de Palafrugell serà recordat generació rere generació. Alguna cosa semblant al primer partit disputat a l'Estat espanyol per Di Stefano, que va tenir lloc al camp del Casal i que encara arrosseguem com un fet irrepetible.

No és fàcil veure als petits pobles els homes de Pep Guardiola en directe i aquestes sortides no són habituals a can Barça. És per això que dimarts les forces vives, els afeccionats i molta mainada es van concentrar per aplaudir els hexacampions. El club local va fer la primera pela en aquesta jornada de portes obertes passada per taquilla, ja que la presència dels líders a Palafrugell els va costar el preu de 250 peces de fruita i una ampolla d'aigua per cada jugador.

El Barça, amb això, es va portar com un senyor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.