Opinió

Tribuna

Teules solars

“El fet de poder eliminar les plaques i poder pensar en teules podria ser l’ingredient que n’acabés convencent molts d’adoptar-les

Les teules solars són un ingredient indispensable de l’ecosistema que ens cal com a societat per poder emancipar-nos completament dels combustibles fòssils. Efectivament, les teules solars omplen un nínxol que ningú més pot omplir perquè són, com el nom indica, teules, i, com a tals, són directament instal·lables en una teulada en substitució de les teules tradicionals. Això elimina la necessitat d’instal·lar plaques solars, que s’han de muntar en algun lloc a sobre de l’immoble, amb la corresponent reducció d’espai disponible i/o el corresponent desmillorament estètic. El fet de poder eliminar les plaques i poder pensar en teules podria ser l’ingredient que n’acabés convencent molts d’adoptar-les.

Ja fa uns quants anys que han anat apareixent gradualment teules solars al mercat, primer a edificis i instal·lacions emblemàtiques i després, de mica a mica, cap a cases i edificis particulars. No obstant, fins ara, la instal·lació d’aquestes teules ha sigut un fenomen molt minoritari. Això ha canviat des del 10 de maig passat, dia en què Tesla va posar a la venda a tot el món les seves teules solars , si bé els terminis en els quals poden arribar a l’Estat espanyol no estan clars.

Efectivament, Tesla, el primer fabricant mundial de cotxes elèctrics, de disseny, prestacions i també preus espectaculars, ara introdueix al mercat les teulades solars, a partir de teules solars combinades amb altres teules visualment idèntiques. D’aquesta manera, tota la teulada pot tenir un aspecte uniforme i elegant, però cadascú pot ajustar la quantitat d’energia solar que vol generar. Aquestes teules són més resistents que les normals a l’impacte de la calamarsa i Tesla n’ofereix una garantia infinita (!!!).

Al lloc web Tesla facilita una calculadora, amb totes les hipòtesis descrites explícitament i amb els guanys obtinguts durant trenta anys per l’electricitat generada; de fet, el teulat solar genera un ingrés net, i no una despesa. Aquesta mateixa calculadora ens recorda un cop més que, en temes mediambientals, vivim en un estat patètic. El que acaba de fer que la teulada deixi de ser un cost i representi un ingrés net són els incentius fiscals a la instal·lació de plaques solars. Comparar això amb l’ofec deliberat al qual l’Estat espanyol sotmet les energies renovables, és per a posar-se a plorar.

Malgrat l’estat espanyol, però, aquesta és sens dubte una molt bona notícia, i una molt bona opció a considerar en el cas de cases noves o de renovacions de teulades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia