Opinió

A la tres

Lo Castor és mort

“Petrolieres franceses van descartar el Castor pel risc geològic. Florentino inverteix sempre sobre segur

Invertir amb salvavides i pagant-ho tots si es torça el negoci. És el que van fer ACS i Florentino Pérez amb el magatzem de gas Castor, un exemple de la maldestra gestió del govern de l'Estat que hauria de generar responsabilitats per als respectius ministres d'Indústria que ho van aprovar o no han volgut modificar-ho i permetre que el fiasco es carregui en el rebut dels consumidors de gas de tot l'Estat, com s'està fent.

El ministre socialista Miguel Sebastián el va aprovar el 2008. Va concedir-ne a ACS l'explotació, malgrat que altres companyies especialitzades franceses d'hidrocarburs s'hi havien interessat i ho van descartar per la perillositat del terreny on s'havia d'habilitar el magatzem. Els geòlegs consultats els ho van advertir i les companyies ho van descartar. Però la llotja del Bernabéu va aconseguir que ACS tirés endavant el projecte i que si hi havia algun ensurt que l'aturés, es carregaria la inversió feta sobre els consumidors de gas de l'Estat. Gran decisió del ministre Sebastián, ratificada pel ministre popular José Manuel Soria, que és qui va acabar aprovant la compensació a Escla UGS (participada en dos terços per ACS).

Ara es confirma el risc sísmic generat per la injecció de gas. Perill de terratrèmol de 6,8 graus. El sisme de L'Aquila va provocar més de 300 morts a Itàlia, sobre un sisme de 6,3 graus, bé que en una zona poblada i el Castor és a 13 km de la costa...

Els 3.500 milions amb què es compensarà Escal UG els pròxims trenta anys ens costen enguany ja 96 milions als consumidors catalans. En paguem el 20% del rescabalament, segons el repartiment autonòmic. L'últim episodi va ser igualment indignant. L'informe dels enginyers i geòlegs del ministeri advertien gairebé el mateix que els del MIT i de Harvard. Però ACS va aconseguir aquest segon diagnòstic que ha costat 600.000 euros. Els tècnics del ministeri vetllen pels interessos públics i els seus informes tenen la màxima veracitat i rigor. No calen més informes per comprovar que lo Castor és mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia