Opinió

A la tres

“Bon dia” de Díaz a Iceta

“Les propostes dels candidats a liderar el PSOE denoten que també renuncien ja a Catalunya, i al PSC

La presidenta andalusa i candidata a presidir el PSOE Susana Díaz fa campanya per Catalunya i es vanta de tenir la solució per al procés català. Així ho assegura als militants que assisteixen a les seves xerrades. No els explica, però, que algunes de les causes del procés duen el segell del puny i la rosa socialistes. Hem arribat fins aquí també per la incomprensió del PSOE envers Catalunya i el protagonisme socialista a l'hora de retallar l'Estatut del 2006, i que el Constitucional va escapçar. Díaz entabana els militants del PSC assegurant que liderarà el PSOE resolent el repte sobiranista amb “diàleg, negociació i pacte”. Amb qui?

El candidat Patxi López –outsider de Ferraz per debilitar Pedro Sánchez– proposa recuperar l'Estatut que ells mateixos van trair. L'exlehendakari hi veu un “punt de partida” per resoldre el “nacionalisme exacerbat”.

Pedro Sánchez va sondejar el 2016 un pacte amb Catalunya que va ser tallat d'arrel pels barons i els exlíders del PSOE i pels mitjans de comunicació que els avalen, de forma que és com si el PSOE s'apuntés a la tàctica del PP: renunciar a Catalunya i deixar-la per perduda, lluitant entre ells per no ser l'últim partit. Al PP ja li va bé, perquè seguirà guanyant a l'Estat.

Una altra mostra de la renúncia socialista és la filtració d'ahir en què Iceta es penedia d'haver votat contra Rajoy i diferent del PSOE. Forma part de la pressió de Díaz contra el PSC perquè no doni suport a Sánchez, però denota que a la presidenta andalusa li importa ben poc la credibilitat del PSC. Airejant el compromís d'Iceta li impedeix de tornar a desmarcar-se i li recorda que el protocol de relacions del PSC amb el PSOE no és altra cosa que la submissió. És clar, que va ser Díaz qui ja va torpedinar una campanya del PSC garantint als andalusos que el PSOE vetllaria perquè la hisenda catalana no malmetés els estalvis dels andalusos.

Que tinguin un “bon dia”, que els diria Antonio Balmón, perquè “el PSC és el PSOE i el PSOE és el PSC”, tal com va rebre l'alcalde de Cornellà la candidata Susana Díaz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia