Opinió

opinió

‘Per una Catalunya social, #jovulldecidir'

Des de Sindicalistes de CCOO per la Independència i la República Catalana fem una crida a la participació als actes convocats per l'ANC i Òmnium Cultural sota el lema Endavant república catalana.

Continuem tenint molts motius per tornar a sortir al carrer, per trencar l'statu quo actual i poder construir una societat més lliure, socialment progressista i radicalment democràtica. Fem nostre el lema de CCOO de Catalunya Per una Catalunya social, #jovulldecidir.

Nosaltres creiem que l'única possibilitat que tenim per impulsar aquesta Catalunya social és amb la plena independència política.

L'Estat espanyol ha demostrat dia a dia el seu dèficit democràtic, el seu immobilisme i l'esclerosi de les seves institucions. La utilització del govern central de tots els mecanismes i institucions de l'Estat per continuar la criminalització dels desitjos democràtics de més del 80% de la població catalana, amb els intents d'inhabilitar la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, o amb el procés judicial vers els anteriors responsables del govern de la Generalitat per haver posat les urnes al carrer, mostra el fort tarannà autoritari de l'Estat espanyol.

Les treballadores i els treballadors estem interessats en el trencament de l'statu quo del 1978, no solament la població catalana, sinó també la ciutadania de l'actual regne d'Espanya, que sortirà beneficiada de la caiguda d'un regim que ha sacralitzat dins de la suposada intocable Constitució el principi de posar el pagament del deute de l'Estat per sobre del manteniment dels serveis públics, que ha polvoritzat la separació de poders, arribant a polititzar la justícia fins a nivells insuportables com ho demostra el dia a dia del Tribunal Constitucional, i ha degradat molt la incipient cultura democràtica.

A Catalunya hem engegat un procés constituent per definir el país que volem, en el qual cal escoltar la veu del món del treball i de les seves organitzacions, els sindicats. Volem un país que reforci i blindi els serveis públics, que defensi el món del treball davant dels lobbies del capital especulatiu o de les males praxis empresarials. Volem una Catalunya lliure i popular, i els sindicats hem de ser actors actius en la construcció d'aquest nous país.

La República Catalana que volem construir ha de protegir les condicions de vida de les classes populars, ha de desenvolupar un model productiu diversificat i equilibrat que no depengui solament del monocultiu del turisme, en què també siguem sobirans del nostre treball i el nostre temps, on la cura i la vida de les persones siguin el centre de les polítiques per sobre dels ideals neoliberals que sacralitzen el benefici individual.

Dins de l'ADN de la gent de CCOO tenim la fraternitat i la cooperació que hi ha d'haver entre treballadores i treballadors, sigui quin sigui el seu origen, religió, ètnia, gènere o opció sexual. Per això ens sentim ben còmodes amb la convocatòria de Salt, amb el lema La república de la solidaritat i de la diversitat.

Salt és la república de la solidaritat i de la diversitat. El país de tots, de la justícia social, del respecte a la immigració, de la convivència, de la protecció dels refugiats

Sindicalistes de CCOO per la Independència i la República Catalana serem al tram 21 de Salt, i us animem a participar en aquest batec per la República Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia