Editorial

EDITORIAL

Una altra dimissió a la cúpula de la CCMA

La dimissió de la directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Cullell, és conseqüència de les tensions polítiques d'un organisme que està massa subjecte als equilibris de les majories parlamentàries. La marxa de Cullell, que plega al·legant motius personals i professionals que no concreta, crea una vacant que, d'acord amb la llei, el consell de govern de la CCMA haurà de cobrir a través d'un concurs públic entre “professionals amb prestigi”, amb les vacances d'estiu enmig i les eleccions catalanes a la vista. Es tracta, en aquest sentit, d'una renúncia inoportuna que es produeix, a més, quan fa només quatre mesos que va plegar el president de l'ens, Albert Sáez. En aquella ocasió, la decisió de Sáez va originar un debat encès entre els diferents partits polítics, incapaços de consensuar un nom per substituir-lo fins al punt que, al final, el nomenament es va haver de fer amb un decret que va permetre modificar la llei.

La dimissió de Cullell, si bé inoportuna, no ha estat cap sorpresa. Ella mateixa havia amenaçat amb presentar-la altres vegades per causes diverses, no exclusivament lligades a la gestió de la casa. No són cap secret la diferència de criteris que mantenia amb Sáez, ni tampoc les topades que havia tingut amb l'actual president, Enric Marín. Darrerament, l'emissió del documental Adéu, Espanya?, que va incomodar alguns sectors del PSC perquè afavoria les tesis independentistes, o la generosa cobertura informativa que TV3 va dedicar dissabte passat a la manifestació que va reunir un milió i mig de persones a Barcelona, han estat també motiu de discussions al consell de govern.

Cullell afirma que vol marxar sense crear conflictes i que està disposada a pactar fins i tot la data en què s'hagi de fer oficial la dimissió. No és una declaració d'intencions capriciosa. La llei permet al president assumir, com ha fet Marín, les funcions de la direcció general de manera transitòria durant tres mesos. Si Cullell retarda la data, el tripartit podria mantenir el control de l'ens amb vista a les eleccions de la tardor i deixar per al govern que surti de les urnes la designació definitiva de la nova direcció general. Afortunadament, les convulsions viscudes a la cúpula de la CCMA no han afectat negativament ni la programació dels mitjans públics, ni el favor de l'audiència, perquè tant TV3 com Catalunya Ràdio són líders. Però tantes dimissions posen de manifest que tot plegat podria anar millor sense els peatges de la política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia