L'Atenció Continuada al Pla de l'Estany

Volem contestar a l'article publicat en aquest diari el dia 26 de març en què segons el Departament de Salut i la direcció d'atenció primària de l'ICS de Girona els treballadors de Banyoles havien participat en el pla funcional del projecte d'unificació de l'atenció continuada del pla de l'Estany a la clínica Salus.

Les darreres setmanes s'ha escrit a la premsa gironina per manifestar el desacord en la política d'unificació de l'atenció continuada dels equips d'atenció primària als hospitals i clíniques properes a la zona on estan ubicats aquests equips.

No es tracta de mantenir una pugna amb l'administració perquè el poder és a les seves mans i hem de suposar que representen els polítics progressistes que teòricament defensen la sanitat pública del nostre país.

No podem admetre, però, que es tracti els treballadors de mentiders, perquè si una cosa queda clara és que des del primer moment aquests van manifestar el seu desacord en el projecte que el Departament de Salut i l'ICS volia engegar. El nostre sindicat, SFIC, va entregar una carta explicativa al mateix gerent territorial, resposta que es va perdre pel camí.

En general, actualment, els dirigents de l'ICS només escolten el que volen sentir i qualsevol opinió que divergeixi de la idea que han decidit aplicar la interpreten com els interessa per després dir que ho han consensuat amb els treballadors.

Senyors, en la reunió del mes de desembre, els treballadors van assistir-hi per educació i respecte i se'ls va comunicar a vostès que no podien participar en un pla funcional d'un projecte el qual no creien que aportés millora a la població.

Reflexionin les formes que adopten per consensuar amb els equips, que segons la nostra manera de veure-ho no difereix de la imposició.