Més esport

Sensació agredolça

Golf. Jordi Garcia Pinto fa la pitjor volta a Àustria en l'última jornada (71) i acaba en vuitena posició. És, però, el seu millor resultat com a professional

Va millorar el que fins ara era el seu límit, el catorzè lloc al Telenet Trophy de Bèlgica

A Jordi Garcia Pinto, no li van acabar de sortir les coses en l'última jornada del Kärnten Golf Open, a Àustria. Menys precís que en dies anteriors –especialment el dijous–, el gironí irremeiablement va perdre posicions en la general i va acabar lluny dels llocs de privilegi. Al final, va obtenir un vuitè lloc que, tot i fer-li una sensació agra per com s'ha desenvolupat la competició, suposa el seu millor resultat com a professional. És un pas més en la seva progressió ja que el seu límit anterior era el catorzè, assolit fa tot just dues setmanes a Bèlgica, en el Telenet Trophy.

Risc sense premi

Si bé era quimèric, tampoc no es podia descartar que, excel·lint com el primer dia, Garcia Pinto aspirés fins i tot al triomf. Va començar la volta ahir, a tant sols quatre cops del lideratge. La cosa encara tenia més bona pinta quan en el forat 1 va aconseguir un birdie. En va fer un parell més (10 i 14), però el ritme que portaven els del davant era massa exigent per evitar perdre llocs a la general. En aquest sentit, els dos bogeys seguits li van deixar la targeta de la jornada en 71 cops (un sota la par). Va ser la pitjor del dia entre els onze primers classificats.

Al final, el gironí valorava positivament el cap de setmana perquè, a priori, partia amb la fita de ser top ten i això ho ha assolit: “Per mi, ha estat un gran torneig, en tinc molt bones sensacions. Al final, he decidit anar a arriscar per buscar pujar posicions, però no m'ha anat bé. Ho havia de provar.” La vuitena posició li ha suposat per a Garcia Pinto un premi econòmic de 4.480 euros.

La victòria se la van disputar el francès Gary Stal i l'anglès Daniel Brooks, que ja van començar el dia empatats en el lideratge. Stal va ser més regular i, sense fer errors –llevat d'un bogey en el forat 6–, va acabar guanyant el torneig per un sol cop. El sud-africà Justin Walters va ser remarcable, ja que va fer un recorregut de 63 (9 sota el par, amb 9 birdies) i es va acabar enfilant fins a la tercera posició.

Això no s'atura

La propera cita del golfista que viu a Canet d'Adri és aquesta mateixa setmana a territori francès. Es disputa l'Open Saint Omer, a la localitat de Lumbres, situada al nord de França. La competició arrenca el dijous i s'allargarà fins diumenge. Garcia Pinto hi intentarà prorrogar el seu bon moment de forma i, si pot ser, millorar el resultat assolit ahir a territori austríac.