Futbol català

Eliminatòries

Riazor, la primera parada del Girona en la copa

Futbol. El Girona haurà de sorprendre el Deportivo a la Corunya si vol progressar. El Llagostera rebrà l'Olímpic de Xàtiva, amb el qual jugarà dos partits en quatre dies, tots dos a casa

Els dos equips gironins de superior categoria, el Girona i el Llagostera, van conèixer ahir el primer rival de la copa i van reaccionar de manera diferent. Si el Girona s'haurà de desplaçar a la Corunya el 7 de setembre per enfrontar-se amb el Deportivo, el gegant de segona A, el Llagostera jugarà per primer cop en la seva història un partit de copa, però ho farà a casa i contra l'Olímpic de Xàtiva, un dels seus rivals del grup III de 2a B.

L'atractiu de la segona eliminatòria per al Girona és l'entitat del rival, ja que el Dépor relleva aquest any clubs com el Betis i el Saragossa en el paper d'equips molt potents que han de lluitar per tornar a primera, en què els gallecs havien encadenat vint temporades. “El Dépor és el Barça o el Madrid de segona”, va dir el tècnic, Josep Lluís Oltra, el dia que va ser presentat.

En desavantatge

Però el que hauria estat una eliminatòria molt llaminera si hagués tocat a casa –amb possibilitats de fer una molt bona recaptació– es converteix en un sorteig força desagraït, perquè, en partit únic i a Riazor, el Dépor encara tindrà més avantatge. “Hauria anat molt bé poder disputar un partit així a Montilivi; hem tingut mala sort. Però per als jugadors també serà motivant jugar a Riazor, i aquestes eliminatòries solen ser obertes”, va valorar el director general esportiu, Xavi Julià. Un altre handicap per al Girona és que jugarà a la Corunya tres o quatre dies després d'haver visitat l'Almeria. El Dépor, en canvi, juga el cap de setmana abans a casa, contra l'Hèrcules.

Pendent d'acabar de fer alguns moviments, el Deportivo manté la majoria de jugadors del curs passat, inclosos el mexicà Guardado i el porter Aranzubia. La plantilla està valorada en uns 16 milions d'euros. Tot i el descens, el Dépor ha superat els 20.000 abonats i l'afició té fe cega en l'ascens.

Per la seva banda, a Llagostera desitgen que arribi el dimecres 31 per afrontar el partit de copa contra l'Olímpic de Xàtiva. L'equip llagosterenc jugarà dos partits en quatre dies contra l'equip de la comarca de la Costera. Tots dos debutaran a segona B i s'enfrontaran en la copa l'últim dimecres d'aquest mes. Quatre dies després, el dissabte 3 de setembre, es tornaran a enfrontar en la tercera jornada de lliga, també al camp del Llagostera. L'equip gironí rebrà l'Ontinyent el dia 20 en l'estrena a 2a B i el dia 28 jugarà al camp de l'Atlètic Balears.

El caramel del Tenerife

El Llagostera agraeix que hagi de jugar a casa i podria cobrar un mínim de 15.000 euros si elimina l'equip que entrena Toni Seligrat. Si això passés, podria rebre l'històric Tenerife en la segona eliminatòria, el 7 de setembre.

Primera (31 agost)
Manacor-l'Hospitalet
(1) Leganés-Vecindario
(2) Noja-Real Unión
(3) Palencia-Logroñés
(4) Llagostera-Olímpic Xàtiva
(5) Cerceda-Tenerife
(6) Jaén-Ceuta
(7) Tudelano-Ponferradina
(8) Marino de Luanco-Toledo
(9) Andorra-Lleida Esportiu
(10) Melilla-Vilanovense
(11) Burgos-Eibar
(12) Alcobendas-Lanzarote
(13) Amorebieta-Mirandés
(14) B. Linense-Badalona
(15) UCAM Múrcia-C. de Níjar
(16) Lugo-Oviedo
(17) Náxara-Salamanca
(18) Exempts: Alcalá, Cadis, Sant Andreu, San Roque, Albacete, Roquetes, Oriola i Alavés.
Segona (7 setembre)
Vénen de la 1a: Vencedors (1-2); (3-4); (5-6); (9-10); (12-13); (14-15); (17-18). Albacete-vencedor (7) Vencedor (8)-Roquetas San Roque-vencedor (11) Vencedor (16)-Alavés Hi entren directament: Sant Andreu-Oriola Cadis-Alcalá Alcorcón-Sabadell Cartagena-Numància Hèrcules-Alcoià Deportivo-Girona Almeria-Guadalajara Celta-Las Palmas Osca-Xerez Recreativo-Elx Múrcia-Còrdova Valladolid-Nàstic
És un viatge llarg després d'un altre, a Almeria, i una eliminatòria complicada. Però jugar a Riazor també motiva
Xavi Julià
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Estem molt contents de jugar el primer partit de copa del Rei del país veí. És un premi gros, conseqüència del curs passat
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Estem obligats a arribar com més lluny millor, però serà complicat. El Girona és un equip molt treballat, rocós i li agrada tocar-la
Josep Lluís Oltra
ENTRENADOR DEL DEPORTIVO


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.