Barça

Confiança cega en Tito

Sandro Rosell diu que no s'hauria guanyat la lliga sense la valentia i el compromís de Tito Vilanova i Roura

El president del Barça explica que si les coses van bé oferiran la renovació al tècnic durant la temporada

El president del Barça, Sandro Rosell, ben acompanyat de la major part de la seva junta directiva i de càrrecs de confiança i responsabilitat del club, va fer ahir balanç de la temporada que està a punt de finalitzar. Rosell va assegurar que està molt satisfet de com ha funcionat el club “en una temporada intensa i complexa” perquè: “Hem hagut de superar cops difícils i que recordarem per sempre. Vam canviar d'entrenador i hem guanyat la lliga dels rècords superant les nostres expectatives. Els cicles guanyadors són de tres anys i aquest ja en fa cinc que dura. Tenim un equip guanyador que hem de perpetuar.” El president del Barça va centrar l'èxit de la temporada en la figura de Tito Vilanova, que va haver de marxar a Nova York durant més de dos mesos després de recaure. “Agraeixo la seva feina i també la de Jordi Roura. Sense la seva valentia i el seu compromís no s'hauria aconseguit res”, va explicar Rosell. El president del club va assegurar que de les decisions que ha pres en els tres anys que fa que és en el càrrec, de la que més satisfet està és d'haver “mantingut Tito en el càrrec tot i la seva malaltia”.

Rosell va dir que confia plenament en el tècnic de Bellcaire d'Empordà i que no tindrà cap problema per dirigir l'equip la temporada vinent. Per això no han pensat en cap pla alternatiu, per si torna a passar el que va succeir el mes de desembre. “Tito està molt bé. Perquè ningú especuli, ja dic ara que haurà de marxar un parell de setmanes a Nova York en una de les aturades per seleccions. Però ell està molt bé i no m'agrada especular amb aquest tema. Només puc dir que no hi ha cap metge que m'hagi dit que no pot ser entrenador.” El president del Barça va dir que està tan satisfet de la feina de l'entrenador que es plantejaran més endavant la renovació del seu contracte, que acaba el 30 de juny del 2014. “Durant aquest any, si les coses van com esperem, per què no. Si el Zubi ens ho demana, és clar que li podem oferir la renovació.”

Dimarts passat, l'expresident Joan Laporta va dir que no li agradava que Tito fos un espectador, acusant el tècnic de no prendre decisions en la planificació esportiva del club. Rosell ahir, tot i assegurar que no ha contestat a Laporta en tres anys i que no ho pensa fer en els tres que encara li queden de mandat, va desmentir les paraules de l'expresident. “Tito ajuda en la planificació. Per això el vam visitar a Nova York. Les decisions que pren Zubi són consensuades amb Tito des d'un punt de vista tècnic i amb nosaltres des d'un punt de vista econòmic.”

Vilanova al marge, el president va confirmar la continuïtat dels alts càrrecs de la direcció esportiva que acabaven contracte. És a dir dels dos ajudants de Zubizarreta, Narcís Julià i Albert Valentín, i dels responsables del planter, Albert Puig i Guillermo Amor. Va dir també que, de moment, Zubi no li ha demanat incorporacions.

Tito Vilanova està molt bé. No hi ha cap pla alternatiu perquè no hi ha cap metge que m'hagi dit que no pot ser entrenador
Mantenir-lo en el càrrec, tot i la seva malaltia, és la decisió de què estic més satisfet en aquests tres anys de mandat

Valdés seguirà

Rosell va confirmar que Valdés continuarà el curs que ve al Barça: “El seu agent ha comunicat a Zubi que la intenció és complir el contracte que té, per tant estarà amb nosaltres la temporada vinent, cosa que celebrem. Però com sabem que acaba contracte la temporada vinent, hi estem treballant.”

L'estadi, 2020

“Volem remodelar l'estadi o construir-ne un de nou. Encara no s'ha decidit res. No convocarem concursos i no presentarem maquetes fins més endavant. Volem aprendre del passat. Si tot va bé, les obres haurien de començar d'aquí a dos o tres anys i tot hauria d'estar enllestit per l'any 2020”.

Beneficis

Rosell va revelar que el FC Barcelona presentarà uns beneficis de 30 milions, complint amb el pressupost. Va assegurar que continuaran amb la “croada contra el deute” perquè per perpetuar els bons resultats esportius necessiten que la gestió econòmica també sigui “viable i sostenible”.

La grada jove

Pel que fa a l'aspecte més negatiu d'aquest any, Rosell es va quedar amb haver enterrat definitivament el projecte de la grada d'animació. “És el que més em retrec. S'hi ha renunciat per la recomanació de les autoritats. Lamento no haver complert un compromís electoral i les errades comeses”.

No contesta

Sobre Laporta va ser taxatiu. “No en parlo. No ho he fet els últims tres anys i els pròxims tres seguiré igual”, va dir. Sobre l'acció de responsabilitat que hi ha sobre l'expresident va explicar que la junta directiva no s'havia plantejat portar en l'ordre del dia de la propera Assemblea la renúncia a exigir-la.

Amb Messi

El Barça, mitjançant Rosell va expressar tot el seu suport a Leo Messi en relació amb les acusacions presentades per la fiscalia espanyolaper presumpte frau fiscal . “He parlat amb la família i els donem tot el suport perquè no tenim cap dubte de la innocència completa d'en Leo”, va declarar Rosell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.