Barça

Lliga més enllà del clàssic

Després de l'aturada per seleccions, el Barça visita Riazor amb l'objectiu de mantenir-se a dalt de tot

Com ja va fer a Getafe, Tito podria tornar a apostar per donar descans a algun dels fixos

Gairebé quinze dies després de disputar el clàssic, el Barça reprèn la lliga aquesta nit a Riazor amb l'objectiu de mantenir-se en el lideratge –que comparteix amb 19 punts amb l'Atlético de Madrid– i de continuar, com a mínim, amb l'avantatge de 8 punts respecte al Madrid, que aquesta tarda rep el Celta. Un desplaçament tradicionalment gens còmode –17 victòries locals, 14 empats i 10 triomfs visitants en els 41 cops que tots dos s'han vist les cares en la lliga–, tot i que l'últim cop que els blaugrana van jugar a la Corunya, el gener del 2011, van guanyar per un contundent 0-4.

Depor fluix

El Dépor no ha començat gens bé el curs. Tot i sumar els tres punts en la primera jornada, els d'Oltra van encadenar després tres empats i, a continuació, tres derrotes, per la qual cosa ocupa ara mateix places de descens. Però farà bé l'equip de Tito Vilanova de no refiar-se del mal moment del conjunt gallec, i més, tenint en compte que gairebé tots els seus efectius han hagut d'afrontar aquests darrers dies dos partits amb les seves respectives seleccions arreu del planeta.

Aquest cop, el virus FIFA no ha atacat el Barça i tots els blaugrana han tornat sans i estalvis. Però segur que es farà notar en l'onze inicial que surti avui a Riazor, com ja va passar en l'anterior duel després d'una jornada internacional, a Getafe, on la gran novetat va ser la suplència de Messi. Això sí, el 10 del Barça va saltar al camp en la segona part i va tenir temps de fer dos gols.

Els mateixos problemes

D'una cosa no hi ha dubte, Tito tornarà a tenir els mateixos problemes en defensa, o més, que ja va tenir contra el Madrid. Sense Alves, Puyol ni Piqué, que encara continua recuperant-se de la seva lesió i no va entrar en la llista, el gran interrogant serà qui ha d'ocupar l'eix de la defensa al costat de Mascherano, que s'entreveu com l'únic fix al darrere ara mateix. Song, Bartra o un altre cop Adriano, com el dia del clàssic, són els candidats a acompanyar l'argentí.

Al davant, amb la incògnita de si Tito donarà descans a Messi, Villa podria tenir la seva oportunitat. I és que de l'últim cop que l'asturià va ser titular, contra el Granada, ha passat ja gairebé un mes. Al Guaje, a més, el Dépor és un dels equips que millor li van, ja que en catorze partits li ha fet onze gols.

Calendari carregat

La càrrega del calendari que ha d'arribar també pot ser un altre factor que condicioni l'aposta de Tito avui a terres gallegues. Sense Fontàs, que aquesta setmana va marxar cedit al Mallorca i amb les set baixes actuals, ara mateix el de Bellcaire d'Empordà no té gaires cartes per triar per afrontar els set duels que ha de disputar el Barça en poc més de vint dies.

De fet, el tècnic blaugrana ha inclòs per primera vegada aquesta temporada Jonathan dos Santos en la convocatòria i no ha hagut de descartar ningú.

Si Tito Vilanova amb prou feines ha tingut un parell de dies per preparar el partit d'avui amb el gros de la plantilla, José Luis Oltra fa un parell de setmanes que pot pensar gairebé en exclusiva en el duel contra els blaugrana.

L'entrenador valencià del Depor, a més, pot disposar de gairebé tota la seva plantilla, ja que només té la baixa de Manuel Pablo, que està lesionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.