Esports

Incògnita Pedrosa

El pilot català, Dani Pedrosa, catorzè als primers entrenaments, no es vol posar cap objectiu

Dimarts passat a la nit l'equip Repsol Honda anunciava que Dani Pedrosa estaria a punt per disputar aquest cap de setmana el Gran Premi de Catalunya i el pilot vallesà semblava recuperar l'alegria després d'un complicat inici de temporada. "Arribo a Montmeló molt motivat per córrer a casa i amb ganes de no defraudar la meva gent", deia el de Castellar, que no guanya una cursa des de la cita de l'any passat al Circuit. Però ahir, a la primera jornada d'entrenaments, el deixeble d'Alberto Puig tornava a topar amb la crua realitat en acabar en catorzena posició i admetre estar lluny de la seva millor forma.

"Certament no ha sigut el meu millor dia -va dir un Pedrosa que baixava de la moto mig coix-. No he anat ràpid i només cal dir que una hora i mitja abans de sortir a la pista era al quiròfan. També és cert que amb la infiltració he tingut menys dolor que a Itàlia, però caldrà veure com progressen les coses i quin paper faig a la classificatòria. Sigui com sigui, de moment no em vull posar cap objectiu i ho deixo tot en l'aire". Per contra, més animat estava Sete Gibernau (Ducati), que tornava a l'activitat després d'operar-se la clavícula i acabava dotzè.

La jornada, presidida pel bon temps i per combinar per primer cop la visita dels aficionats al pit-lane i els entrenaments lliures, va estar dominada per Valentino Rossi (Yamaha) amb un millor temps d'1:43.038. Darrere l'italià se situaven Jorge Lorenzo (Yamaha) i Casey Stoner (Ducati), i es completava així el trio de grans favorits a lluitar pel títol mundial, mentre que el tercer pilot català de la categoria, el manresà Toni Elias (Honda), era divuitè.

Satisfacció continguda
"Dominar els primers entrenaments és un gran punt de partida, però per descomptat no puc caure en l'error de pensar que ja està tot fet, sobretot tenint un rivals tan competitius", va explicar el campió d'Urbino. Al seu torn, el mallorquí deixava clar que no afrontava la cursa de Montmeló com un duel particular amb el seu company d'equip: "No sé si ell s'ho pren com una vendetta pels últims resultats, però no és problema meu -deia-. El duel amb Valentino arribarà abans o després; és un gran pilot, però jo també estic millorant".

D'altra banda, el Circuit va viure ahir un homenatge i un debut. Primer, Stoner i Nicky Hayden (Ducati) van inscriure el seu nom a l'Avinguda dels Campions; i ja a la pista, l'hongarès Gabor Talmacsi (Honda) s'estrenava a la màxima categoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.