Economia

Nova tècnica de producció de cultiu de pomes

És més econòmica, de baix impacte i aporta més qualitat als fruits

L'Estació Experimental Agrícola Mas Badia consorciada amb l'IRTA, a la Tallada d'Empordà ha presentat als productors una nova manera de cultivar la poma: fent una paret de pomes “més econòmica, de baix impacte ambiental i que aporta una millor qualitat dels fruits”. La paret de pomes és una nova forma de tenir els arbres en una amplada de 40 a 80 centímetres i en un carrer de 3 metres, més estret que els que s'utilitzen actualment. “Aconseguim una facilitat de realitzar els processos de producció, sobretot el de collir”, diuen. Això representa, segons l'IRTA, una millor qualitat i una millor homogeneïtat del producte final, en ser treballat d'una manera mes acurada, fàcil i còmode pel fet de tenir les pomes a l'abast dels treballadors que cullen el fruit.

Altres avantatges de paret de pomes és que permet la mecanització de processos, com ara l'aclarida de fruits i la poda, que es poden realitzar sense la utilització de productes fitosanitaris. El fet d'intervenir en el moment de la floració amb la màquina d'aclarida fa que els fruits que queden a l'arbre puguin ser, des de bon principi, “més grossos i de més bona qualitat”; també amb el moment de passar amb la podadora mecànica s'està afavorint la collita de l'any següent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia