Economia

AGRICULTURA

La producció de poma creix un 5% a la demarcació

Es preveu que la collita es retardi entre 7 i 15 dies i que enguany es recullin 91.820 tones

Les comarques gironines produeixen el 35% dels quilos de poma recol·lectats a tot Catalunya

La previsió de la collita de poma a la demarcació de Girona és de 91.820 tones, un 5% més que en la campanya passada, “un any que va ser deficitari per quallats deficients”. Aquestes dades, però, podrien variar per l'aiguat que hi va haver ahir a molts punts de la demarcació (més informació a la plana 4). Segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, aquest lleuger augment del nombre de pomes és degut al fet que la floració i el quallat han sigut tirant a abundants. Segons el sector, la collita a la regió productora de Girona creix percentualment respecte al total català i enguany podria representar el 35% del total de Catalunya. A tot Catalunya, la data de collita es retardarà de mitjana entre set i deu dies, respecte a la collita passada, tot i que a Girona potser es retardarà més –entre set i quinze dies.

Les varietats de poma que segons les prediccions tindran un creixement més gran seran les de tardor (Fuji, Granny Smith i Pink Lady), que creixeran un 10% –es passarà de 18.415 tones l'any 2012 a 20.220 aquest any–, seguides de les vermelles, de les quals aquest any es preveu una producció de 10.240 tones, un 7% més que l'any passat. També creixen les varietats Gala d'estiu, amb una producció de 17.890 tones, i Golden, amb 44.470 tones, totes dues amb un 3% més de producció que en la collita del 2012.

A Catalunya la previsió de collita per a aquest 2013 és de 262.300 tones, un 4% més que el 2012, una xifra que és inferior a les prediccions inicials a causa de les pedregades que hi va haver a Lleida.

LA XIFRA

10%
és l'increment
de collita que es preveu en la varietat de poma de tardor (Fuji, Granny Smith i Pink Lady).

La superfície productiva de pera baixa

La demarcació de Girona no és una gran productora de pera. Aquest any la previsió de collita a Girona és de 4.400 tones, un 3% més que l'any passat. De mitjana, pujaran per millor quallat les varietats Conference, General Leclerc, Decana de Comice, Rocha i Williams. Només en plantacions d'Abate Fetel i alguna de Conference s'observen puges elevades. Per contra a nivell de superfície hi ha hagut arrencades i la superfície productiva baixa un 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.