Economia

Vinyes dels Aspres exporta un 30% dels seus vins

Els Estats Units és el seu principal mercat i l'any passat va entrar a Corea i al Japó

Té una trentena d'hectàrees en vinyes i produeix 40.000 ampolles

El celler Vinyes dels Aspres, de Cantallops exporta prop del 30% de la seva producció. Entre els seus principals mercats hi ha els Estats Units, però també els vins d'aquest petit celler arriben a Flandes, Anglaterra, Irlanda, Holanda i Dinamarca, i d'una “manera incipient, des de l'any passat arribem a Corea i al Japó”.

Vinyes dels Aspres va sortir per primera vegada al mercat ara fa deu anys: “Ho vam fer amb una producció de 4.000 ampolles”, després d'aconseguir recuperar “el celler de l'àvia materna, que els anys quaranta i per circumstàncies familiars van abandonar l'elaboració directa del vi”. Actualment el celler posa a la venda unes 40.000 ampolles de vi, entre blancs, rosats, negres i dolços, i segons David Molas, un dels promotors del celler, “la idea és internacionalitzar-se encara més” i “aconseguir entrar a Barcelona”. Per això, segons Molas, aquesta és la tercera vegada que l'empresa assistirà a la fira Alimentaria de Barcelona.

El celler disposa d'una trentena d'hectàrees de vinya inscrites a la DO Empordà.

LA XIFRA

4.000
ampolles
va ser la producció que van treure al mercat ara fa deu anys quan van recuperar el celler i la venda directa.

El S'Alou, 91 punts a la ‘Guia Parker'

De les noves anyades que el celler presentarà a Alimentaria destaca el vi S'Alou, “el vi de criança més seleccionat que fem” i de fet i un dels més premiats. L'any passat, el S'Alou 2007 va obtenir 91 punts a la Guia Parker i va guanyar el concurs Arrels del Vi 2011 com a millor vi negre de l'Empordà.

També presentaran els vins joves Oriol negre i Oriol blanc, tots dos de la collita 2011, i l'Oriol rosat, també del 2011, un rosat fermentat i amb criança en bóta. E l Bac de les Ginesteres 2003, un blanc dolç de panses envellit a sol i serena, també serà un altre dels vins que es presentaran a Alimentaria.

El Celler també disposa d'altres vins: el Negre dels Aspres 2007, un negre amb criança; el Blanc dels Aspres 2007, un blanc de garnatxa fermentat en bóta; i el Vi de Panses 2006, un blanc dolç fet a partir de raïm pansit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.