Economia

Roca prejubilarà 168 treballadors de més de 53 anys

Sindicats i empresa pacten la sortida d’aquests empleats amb un 90% del sou

La companyia es compromet a convertir la planta del Baix Llobregat en un centre de referència “mundial”

L’ERO de Roca s’ha tancat amb un preacord entre sindicats i la direcció de l’empresa. Així, s’ha acordat oferir prejubilacions voluntàries als treballadors de més de 53 anys amb un 90% del sou i una revaloració salarial de l1,5% anual. Aquesta mesura abasta 168 persones, que equivalen a un 20% de la plantilla de la companyia. L’acord, que haurà de ser ratificat per la plantilla, estableix que si no s’arriba a la xifra pactada, es podrà obrir la porta a la sortida voluntària de menors d’aquesta edat, amb indemnitzacions de 42 dies per any treballat amb un topall de 32 mensualitats, informa l’ACN.

Segons els sindicats, l’empresa s’ha compromès a mantenir l’ocupació a la planta de Gavà-Viladecans i a fer-ne un centre de referència “d’àmbit mundial”. En un comunicat, la secció sindical de CCOO a Roca afegeix que en cas que es donessin condicions que impedissin el manteniment de l’ocupació, l’empresa mantindrà les mateixes condicions pactades a l’expedient fins al 31 de desembre del 2027. El principi d’acord s’explicarà als treballadors el dilluns vinent i el dimarts se sotmetrà a votacióa les plantes afectades.

La planta del Baix Llobregat compta amb uns 700 empleats i els afectats són personal de les seccions de mampares, mobles i productes de composite. L’empresa argumenta que s’ha vist “obligada” a prendre la mesura de l’ERO pel descens de les vendes dels últims anys i per les “previsions negatives” de cara als pròxims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia