Economia

Estat Francès

La inflació interanual es modera a França

La taxa baixa fins al 5,6 % al setembre, tres dècimes menys que a l’agost

L’alentiment de l’augment dels preus de l’energia i els serveis explica el descens

La inflació interanual a l’Estat francès s’ha situat en el 5,6 % al setembre, tres dècimes menys que a l’agost, per un augment més contingut dels preus de l’energia i dels serveis, ha anunciat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INSEE) en presentar els resultats definitius.

L’increment en dotze mesos de l’energia ha estat del 17,9 % al setembre, enfront del 22,7 % a l’agost, ha precisat l’INSEE en un comunicat. Als serveis ha passat del 3,9 % a l’agost al 3,2 % al mes següent.

Els productes manufacturats han progressat a un ritme similar en termes interanuals (3,5 % a l’agost, 3,6 % al setembre) i en el cas dels aliments hi ha hagut una acceleració, del 7,9 % al 9,9 %.

Si es pren de forma aïllada el mes de setembre, l’índex de preus al consum ha baixat un 0,6 %, quan havia augmentat un 0,5 % a l’agost.

Aquest canvi de tendència té a veure amb la contracció dels serveis (-1,5 %, enfront del +0,3 %), sobretot per una correcció a la baixa en el turisme.

A més, els preus de l’energia van disminuir per tercer mes consecutiu: -2,6 % al setembre, -3,9 % a l’agost, -1,3 % al juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia