Economia

Tractorada a Tarragona per denunciar el preu del carburant

Una trentena de tractors van tallar ahir al matí l’accés a les instal·lacions que l’empresa Repsol té a Tarragona. La mobilització, convocada per Unió de Pagesos, responia a la denúncia del sector davant l’escalada de preus dels carburants i fertilitzants. Segons el sindicat, el cost del gasoil B ha pujat l’últim any un 215% i ho contraposa als beneficis anunciats per l’empresa, amb refineria a Tarragona, que són de 2.499 milions d’euros.

“Qui hi ha darrere dels carburants, els fitosanitaris, els adobs, els plàstics i també en matèria de gas i electricitat? Repsol”, va etzibar el coordinador territorial del sindicat al Camp de Tarragona. Pere Guinovart. Unió de Pagesos denuncia que els costos dels carburants creixen “en un mercat captiu d’empreses especuladores” i amb el “vistiplau” del govern espanyol. Joan Caball, coordinador d’UP a Catalunya, va titllar el ministre d’Agricultura d’“incompetent” en no aplicar les mesures per la crisi. La tractorada s’emmarca en la campanya de mobilitzacions #LaPagesiaDiuProu a tot Catalunya i les pròximes que estan previstes seran a Puigcerdà i a Pinós, al Solsonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia