Economia

Joid'art ha presentat concurs de creditors

L'empresa diu que és viable i al gener presenta dotze col·leccions noves

L'empresa de joieria contemporània Joid'art, amb seu a Santa Coloma de Farners, ha presentat concurs voluntari de creditors, l'antiga suspensió de pagaments. “La causa, principalment, és el deute que arrosseguem amb els bancs”, va assegurar ahir el gerent de l'empresa, Alfred Fernàndez. Malgrat el procediment judicial, Fernàndez assegura que Joid'art és viable i que una prova d'això és que el gener vinent trauran al mercat dotze col·leccions noves. “Cada sis mesos sortim amb noves col·leccions. Al gener, també. Seran nous dissenys i nous productes”, comenta.

El concurs de creditors es va presentar el dia 7 d'octubre i el jutjat mercantil ja l'ha autoritzat. El procediment afecta tant la seu de l'empresa a Santa Coloma com el taller a Osor i l'empresa comercialitzadora. Amb la crisi, segons publica l'Agència Catalana de Notícies, l'empresa ha vist com la facturació ha anat davallant any rere any. En algun exercici, les vendes han arribat a caure fins a un 10%. A més, a aquest factor, cal sumar-hi els crèdits que la marca ha demanat per tenir liquiditat per continuar fent col·leccions i la hipoteca que té per les instal·lacions de l'empresa.

Aquesta situació ha provocat que la firma tingui problemes per pagar les quotes i, per això, ha decidit recórrer al concurs de creditors, perquè sigui un administrador concursal qui s'encarregui de renegociar les quotes amb els bancs, estudiï el pla de viabilitat i intenti liquidar el deute.

“Creiem que ens en sortirem bé”, manifesten, i en aquest sentit Joid'art disposa d'un pla de viabilitat que estableix les mesures per millorar la situació a finals del 2015. La direcció de l'empresa estableix dues línies de treball per aconseguir superar el context actual. D'una banda, considera clau no deixar de fer col·leccions noves. De l'altra, es fixa l'exportació com un dels eixos que cal potenciar. De fet, Joid'art ha fet una gran aposta per vendre a l'estranger arran de la crisi. Si fa quatre anys només venia un 8% fora de l'Estat, el 2013 aquesta xifra havia crescut fins al 25%. A més, l'empresa va obrir una botiga virtual a principis del 2013 amb la intenció de potenciar aquestes vendes a l'exterior. Joid'art té actualment 39 treballadors i deu botigues pròpies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia