Economia

empreses

Galetes ensucrades en forma de cullereta de cafè

L'empresa de Camprodon Galetes Birba ha presentat la ‘sucspoon', una galeta dissenyada com si fos una cullera i que aguanta 50 graus de temperatura sense desfer-se ni trencar-se

Sucspoon. Aquest és el nom del nou producte que l'empresa de Camprodon Galetes Birba va presentar en la passada edició de la Fira Alimentària de Barcelona amb gran èxit. Es tracta d'una galeta allargada que fa la funció de cullereta del cafè i, a més, ja porta el sucre incorporat. Segons ha explicat Víctor Marsal, director general de l'empresa, alguns hotels, restaurants i cadenes hoteleres ja s'han interessat pel producte. El dissenyador de la galeta és el sabadellenc Jordi Nevot, que la va patentar fa uns deu anys.

Marsal explica que, fa anys, Birba va tenir un primer contacte amb el dissenyador, juntament amb dues cases més de galetes, “però el producte no va acabar de sortir”. De fet, la galeta havia de ser capaç d'aguantar els 50 graus mantenir el mateix sabor i sense trencar-se.

Després de deixar-ho aparcat uns anys, amb el canvi de propietaris que hi va haver a l'empresa Birba el passat mes de gener, “vam decidir repescar la idea, tenint en compte que alhora ja havien aparegut nous components que feien possible crear aquesta galeta com cal”. Actualment, s'està acabant de tancar l'acord amb Nevot per produir la galeta i comercialitzar-la.

L'objectiu de la sucspoon és substituir la cullereta, el sobre de sucre i la galeta que acompanya el cafè. “El valor que li veiem és de gestió, perquè una sola cosa ho fa tot – explica Marsal–, tot i que hi ha l'inconvenient que al principi s'haurà d'explicar al client com funciona.”

És evident que també tindrà un benefici ecològic, ja que els establiments podran estalviar-se paper i plàstic. Pel que fa el sucre, es tracta d'una fórmula desenvolupada amb sacarosa i estèvia i es pot produir amb diferents intensitats. A la punta de la galeta és on hi ha concentrat l'edulcorant i només d'entrar en contacte amb el cafè calent ja es dissol, sense necessitat de, pràcticament, haver-ho de remenar.

LA XIFRA

50
graus de temperatura
aguanta sense fer-se malbé la nova galeta en forma de cullereta.

Una galeta ‘tot terreny'

Sucspoon és la composició de dues paraules: suc, de sucre, i spoon, ‘cullera' en anglès. Aquesta galeta està preparada per aguantar fins a 50 graus i això fa que, en contacte amb el cafè, no es trenqui. A més, està pensada perquè no deixi residus i, per tant, eviti les molestes engrunes que podrien acabar flotant al cafè. La galeta pot tenir diversos gustos: tant pot ser de xocolata, com de canyella o de cirera. El tema del sucre pot semblar complicat, però tampoc ho és, perquè ha estat molt estudiat. En un dels extrems hi ha una espècie de perleta que conté el concentrat d'edulcorant. Aquest es dissol perfectament tant en calent com en fred –per allò del cafè amb gel– i pot ser de diferents dosis, fins i tot de sacarina. L'inventor de la galeta cullereta, Jordi Nevot, ha estat reconegut amb diversos premis arran d'aquest producte: va guanyar el Galàctica de Plata per a inventors, a Igualada, i el premi Jove Cambra d'Empresaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.