Empreses

SCA s'avé a recol·locar els 134 afectats per l'ERO de Mediona

La direcció i els treballadors de la paperera SCA –representats pels sindicats CCOO, UGT i CGT– han arribat finalment a un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació que la firma sueca ha plantejat a la fàbrica de Mediona, arran del tancament de la línia de conversió de paper per traslladar-la a Navarra. La xifra d'afectats s'ha reduït de 150 a 134 empleats i SCA ofereix la possibilitat de recol·locar-los a Navarra, on hi ha la majoria de vacants, i també a la fàbrica de Valls.

La decisió de l'empresa ha tingut un fort impacte a Mediona i els treballadors han tingut tot el suport dels veïns i de l'Ajuntament, que els han fet costat en les mesures de pressió que han exercit per evitar els acomiadaments. L'acord inclou compensacions per als empleats traslladats i els que no vulguin marxar es podran acollir a una indemnització equivalent a la d'un acomiadament improcedent. L'alcalde, Servand Casas, lamenta la decisió de SCA, perquè implica “una pèrdua difícilment reparable”per a Mediona, i creu que ara cal captar noves inversions i diversificar l'economia del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia