Economia

SINDICAL

Detenció racista d'un membre de CCOO quan anava a Perpinyà

Yasser Sadoune, que viatjava amb una delegació gironina, és alliberat després de ser identificat pels agents

El sindicat farà una queixa contra una actuació policial “discrecional i racista”

La policia francesa va detenir ahir al matí durant uns minuts el responsable d'immigració i solidaritat de CCOO a les comarques gironines, Yasser Sadoune, quan es dirigia, juntament amb una delegació del sindicat, a una manifestació a Perpinyà. El secretari general de CCOO a la demarcació, Bartomeu Compte, que també anava amb la delegació d'una catorzena de persones però amb un cotxe diferent del de Sadoune, va explicar que la detenció va tenir lloc en un control al primer peatge de l'autopista, ja a la Catalunya del Nord, a l'alçada de Tuir. Allà, els agents francesos van identificar del cotxe només Sadoune, d'origen marroquí, però que està legalitzat a l'Estat espanyol i que té permís per treballar a qualsevol estat de Schengen. Sadoune va ser traslladat fins a la comissaria del Pertús, on el van fotografiar i prendre empremtes i, finalment, entregat a la policia espanyola, que el va deixar anar immediatament. “Es tracta d'un acte discrecional i gairebé racista”, va afirmar ahir Compte, que es mostrava indignat pel tracte rebut pel seu company i que va avançar que el sindicat presentarà una queixa per l'actuació policial francesa. “Parlarem amb els companys francesos a veure si ho tramitem a través d'ells o ho fem a través de la subdelegació del govern espanyol, però la queixa hi serà”, va dir Compte, que, a més, hi va afegir que, segons sembla, la policia francesa havia fet funa trentena d'identificacions en aquest tram, totes ahir, i que en la majoria dels casos les persones detingudes eren d'origen estranger.

A conseqüència de la detenció, els sindicalistes gironins no van poder arribar a la manifestació organitzada per la CGT a Perpinyà, en què es reivindicaven diversos aspectes laborals, com ara salaris, jubilacions o condicions de treball.

LA FRASE

Es tracta d'un acte discrecional i gairebé racista per part de la policia francesa
Bartomeu Compte
secretari general de ccoo a les comarques gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.