Economia

Tanca l'empresa de l'escorxador de Balaguer

El sector carni ha sumat una altra baixa. Aquesta setmana ha tancat les portes de manera unilateral l'empresa que gestionava l'escorxador municipal de Balaguer. Noguera Escorxadors SL feia 16 anys que tenia la concessió i li'n quedaven quatre més. Però els seus responsables han comunicat a l'Ajuntament de Balaguer que no poden assumir per més temps els costos de manteniment de l'equipament i el pagament de les despeses d'explotació.

L'escorxador de Balaguer presta servei a bona part de la cabana càrnia de la Noguera i també a carnisseries i minoristes de la comarca.

El tancament de l'escorxador de Balaguer s'uneix a la crisi que travessa aquest sector i que a les terres de Ponent ha fet caure la planta de Vilaró a Mollerussa o l'Agudana de Cervera, així com petites cooperatives locals.

L'empresa de l'escorxador de Balaguer va comunicar a finals de la setmana passada a l'alcalde de Balaguer que abandonava, i dilluns ho va fer efectiu. Ara l'Ajuntament de Balaguer busca a corre-cuita algú que la supleixi per no deixar sense servei els ramaders i les carnisseries de la comarca.

Ahir al vespre el consistori va celebrar un ple extraordinari per resoldre oficiament el contracte i poder buscar un nou adjudicatari, probablement una gestora provisional amb empreses locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.