Economia

LLEIDA

Els sindicats detecten més crispació que mai

La UGT i CCOO diuen que la reforma ha fet disparar el nombre d'ERO a Ponent

A Lleida, els sindicats confien que el sector públic i el sector industrial, concentrat als polígons que envolten la ciutat i al llarg de l'autovia A-2, puguin liderar la vaga a la demarcació i convertir-la en un èxit. De moment, els dos sindicats majoritaris, la UGT i CCOO, s'estan dedicant aquests dies a escalfar motors. Dimarts passat, un centenar de delegats de tots dos sindicats van fer una assemblea conjunta a la sala d'actes de la Universitat de Lleida per coordinar-ne les mobilitzacions.

Els líders territorials de les dues forces sindicals majoritàries a Ponent, Rosa Palau, de la UGT, i Xesús González, de CCOO, asseguren que a pocs dies de la vaga general s'està copsant un clima ben diferent al que es va viure en convocatòries anteriors. En les tasques prèvies de difusió a les empreses i als carrers, els representants sindicals estan detectant entre els treballadors “ganes de vaga” i “molta més crispació i indignació” que en ocasions anteriors.

Fins a l'últim moment

Segons els sindicats, a les terres de Lleida ja s'han començat a notar els efectes de les reformes laborals implantades. Segons la líder de la UGT, al gener es van presentar 23 expedients de regulació d'ocupació (ERO) a les comarques de Lleida i només quinze dies després d'haver-se aprovat la reforma de l'executiu de Mariano Rajoy se'n van presentar fins a 22 més.

Els sindicats tenen previst continuar escalfant la vaga general a Ponent fins dimecres vinent, vigília de la convocatòria, amb una sèrie d'actes a les principals capitals de comarca. En aquest sentit, la UGT i CCOO faran assemblees avui a Mollerussa (Pla d'Urgell) i al Pont de Suert (Alta Ribagorça), i demà aniran a les Borges Blanques, Cervera i Balaguer.

Els dos sindicats han convocat una manifestació unitària el dia de la vaga, dijous 29, a les sis de la tarda, a Lleida capital. La concentració sortirà de la plaça Ricard Vinyes i està previst que s'acabi davant de la Subdelegació del Govern de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.