Economia

Texplan de les Planes treu al mercat fils naturals de bambú i de soja

L'empresa els presenta aquesta setmana a la fira tèxtil ITMA de Barcelona coincidint amb el seu 25è aniversari

Ha obert també un mercat virtual de fil

L'empresa tèxtil Texplan de les Planes d'Hostoles presenta a la Fira ITMA que demà comença a Barcelona les novetats del fil de bambú –certificat FSC que garanteix la qualitat i procedència del material– i de proteïna de soja. L'empresa ha fet un canvi d'estratègia coincidint amb el seu vint-i-cinquè aniversari i sense abandonar l'ecosostenibilitat per la qual sempre ha apostat –amb el regenerat de cotó–, i ara amb els nous materials posa l'accent en la sensibilització per la naturalitat i per la filosofia Newage.

El bambú l'obté dels boscos d'Àsia, i els responsables de l'empresa en destaquen l'acció bactericida natural, que elimina les males olors corporals. De la soja, en remarquen el seu origen natural, que és biodegradable, el tacte suau i lleuger com la seda, la capacitat d'absorció de la humitat i la resistència als raigs UV. L'altra novetat és un tractament antimicrobià propi, el Purista Treatment.

Texplan, a més, ha posat en marxa el primer mercat de fil on-line del món, a través del portal d'internet Yarnsquare.com. Permet a tothom qui vulgui vendre o comprar fil de tot tipus i de diferents orígens des de qualsevol punt del planeta. Texplan pretén fomentar així l'intercanvi virtual al sector i gestionar la compravenda de fil. D'aquesta manera s'assegura, segons els responsables del portal, més varietat –qualitat i novetats–, un major estoc i la reducció dels temps de recepció. Hi ha apartats d'idees, salut, llar i estil de vida.

LA XIFRA

2.000
Són les tones de fil que fabrica a l'any Texplan
i que, en un 90%, exporta a tot el món.

LA XIFRA

3
Són els milions d'euros que factura a l'any
la fabrica Texplan de les Planes d'Hostoles.

Els germans Teixidó

Els germans Eudald i Josep Maria Teixidó van fundar Texplan l'any 1986 a les Planes d'Hostoles, heretant la llarga tradició tèxtil del seu pare, Josep. Van apostar amb èxit per la innovació en la producció de fils ecològics de punt i teixit i es van especialitzar en el color, garantint als seus clients una gamma molt àmplia i sobretot la garantia de les tonalitats. La fàbrica de les Planes té 10.000 metres quadrats i exporta el 90 per cent de la producció a 35 països de tot el món. Factura tres milions d'euros a l'any i produeix 2.000 tones de fil a l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.