Economia

agricultura

Empordàlia comença la verema i preveu un 11% més de collita

La recol·lecció començarà dilluns amb les varietats macabeu i garnatxa blanca

Esperen collir 1,5 milions de quilos de raïm

La cooperativa Empordàlia, amb cellers a Pau i Vilajuïga, dóna el tret de sortida a la verema. Començarà dilluns –una setmana abans del que és habitual– amb la recol·lecció del raïm de la varietat macabeu de les vinyes que hi ha a Vilajuïga, Garriguella, Palau-saverdera i Pau, i la garnatxa blanca de Llers, Pau i Marzà. La verema s'ha avançat perquè les varietats blanques empordaneses estaran al punt òptim de maduració fenòlica durant l'última setmana d'agost.

Es preveu una collita abundant a causa de les copioses pluges del mes de juliol i de la calor d'aquest agost. Segons el gerent d'Empordàlia, Simó Casanovas, enguany la collita podria ser d'1,5 milions de quilos de raïm, un augment de l'11% respecte a l'any passat –van collir 1.350.000 quilos de raïm–. “L'elevada collita s'explica per les peculiars condicions climàtiques d'aquest estiu, amb temperatures suaus i pluges al juliol, i calor a l'agost. Si al setembre el bon temps continua, la qualitat serà bona”, assegura Casanovas.

Coincidint amb la posada en marxa de la recol·lecció del raïm, Empordàlia ha organitzat una altra edició de l'activitat Fes-te el most, pensada per a un públic familiar i jove, però adreçada a tothom que vulgui participar en la verema. Així, els dies 3, 10, 17 i 24 d'aquest mes de setembre els amants del vi podran collir el raïm a mà, trepitjar els fruits i fer el most.

LA FRASE

L'elevada collita s'explica per les peculiars condicions climàtiques que hi ha hagut aquest estiu
Simó Casanovas
Gerent d'Empordàlia

LA FRASE

La verema s'ha avançat perquè les varietats blanques estan al punt òptim de maduració fenòlica
Simó Casanovas
Gerent d'Empordàlia

Està formada per 250 socis de l'Empordà

Empordàlia està formada per 250 socis de l'Alt i el Baix Empordà. Té l'origen en antigues cooperatives agrícoles de Pau, Roses i Vilajuïga. Els socis d'Empordàlia conreen 350 hectàrees de vinya, cosa que converteix la cooperativa en el principal productor de vi de la DO Empordà. Les vinyes són essencialment de les varietats autòctones empordaneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.