Economia

Segon expedient temporal a Cahors de Vilamalla, que afectarà els 212 empleats

Es va començar a aplicar el 6 d'abril i cada treballador estarà un màxim de 180 dies a l'atur

La crisi en la construcció ha fet que baixi la facturació

L'empresa Cahors Española, amb seu a Vilamalla i dedicada a la fabricació de material elèctric, va començar a aplicar a partir del 6 d'abril un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de suspensió temporal que afectarà els 212 empleats. Segons les dades facilitades pel departament d'Empresa i Ocupació, els treballadors hauran d'estar un màxim de 180 dies a l'atur. L'empresa ja va haver d'adoptar la mateixa mesura ara fa un any. En aquella ocasió eren com a màxim 120 dies per treballador i també va afectar tota la plantilla. Però finalment va acabar amb menys repercussió de dies del que estava previst.

Segons Empresa i Ocupació, l'ERO ja està autoritzat i tindrà una vigència d'un any. Tal com va passar en l'anterior expedient, l'evolució de la feina i les comandes marcaran l'aplicació de dies de suspensió. En aquest sentit, Josep Serra, portaveu de la federació d'indústria de CCOO a les comarques gironines, explica que la crisi a la construcció ha passat factura a Cahors – de la mateixa manera que a la resta d'empreses que treballen per a aquest sector– i ha reduït la seva facturació a nivells de fa deu anys, quan encara no hi havia hagut el boom immobiliari. Malgrat això, l'empresa ha pogut torejar la crisi, gràcies a l'exportació, i no ha hagut d'aplicar cap ERO d'extinció de contractes. Simplement va fer una reestructuració de la plantilla quan es va iniciar la crisi amb la retallada de contractes temporals. “L'empresa està en procés de recuperar mercat i esperem que amb aquest ERO n'hi hagi prou”, va dir Serra.

LA DATA

6-4-2011
Es va començar a aplicar
el segon ERO de suspensió temporal, que afecta els 212 treballadors de la plantilla.

LA XIFRA

180
dies
, com a màxim, hauran d'anar a l'atur els treballadors de Cahors de Vilamalla.

Fabricant de material elèctric

Cahors és una companyia d'origen francès pionera en la utilització de polièster reforçat amb fibra de vidre per a la fabricació d'embolcalls de material elèctric. La seu de Vilamalla té una superfície de 51.000 metres quadrats, amb unes instal·lacions que n'ocupen 15.000. Allà es duen a terme tots els processo de desenvolupament, producció i comercialització. Cahors té una quinzena de delegacions arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.