Economia

PESCA

Més de 300.000 quilos de galera al port rapitenc

La Confraria de Pescadors va ingressar l'any passat 1,1 milions d'euros per les vendes d'aquest crustaci

El volum de captura de galera va superar els 300.000 quilos durant el 2010 al port pesquer de Sant Carles de la Ràpita. És una de les espècies que genera més ingressos tot i que encara és poc coneguda entre bona part de la població. De fet, segons les dades facilitades per la Confraria de Pescadors de la Ràpita, el 2010 la galera va suposar uns ingressos d'1,1 milions d'euros, una quantitat que només va superar el lluç amb 1,2 milions d'euros i un volum de captura de 202.000 quilos. I tot i que el llagostí és el producte estel·lar a la llotja de peix rapitenca, el darrer any la galera ha estat molt més significativa quant a volum i ingressos. Segons els pescadors, la crisi econòmica fa que crustacis com ara el llagostí es venguin menys pel seu elevat preu i que el consumidor tendeixi a incrementar les compres d'altres espècies com ara la galera. Quant al preu mitjà del quilo de galera a la llotja de peix de la Ràpita, el 2010 va estar a 3,79 euros, mentre que el preu màxim d'aquesta espècie es va disparar fins als 15,60 euros el quilo.

Jornades com la d'ahir ajuden a donar a conèixer la galera i a corregir la tendència que la major part de les vendes es facin al mercat andalús, on aquest crustaci és més apreciat. Enguany, la jornada gastronòmica ha estat organitzada per primera vegada pel Col·lectiu de Cuina de la Ràpita, i a més de la galera s'ha promocionat l'ostra rissada, que també concentra la major part de les vendes fora del país (al mercat francès).

Les captures de galera no són exclusives del port de la Ràpita, però el cert és que la zona del delta de l'Ebre és on se'n pesca més quantitat. Els mesos de gener i febrer aquest crustaci té més qualitat, ja que és quan estan més plens de carn i ous. Pel que fa a les captures de peix de la Ràpita, van ser de 3 milions de quilos, amb una facturació de 13,2 milions de quilos.

LA XIFRA

15,60
euros
és el preu màxim de cotització del quilo de galera a la llotja de peix de Sant Carles de la Ràpita.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.