Economia

Un salt de qualitat per a l'hostaleria

Ahir es va inaugurar la nova escola d'hostaleria de Figueres

Reforça un sector estratègic a l'Alt Empordà

L'activitat a la nova escola d'hostaleria de l'Alt Empordà, que s'ha construït a Figueres, ja va començar el mes passat, però ahir es va fer la inauguració oficial en el qual hi van assistir centenars de persones –bàsicament del sector hoteler–. En l'acte es va destacar l'empenta formativa que han de suposar les noves instal·lacions i, sobretot, el salt de qualitat que s'ha fet amb la incorporació d'un cicle educatiu de grau mitjà que depèn de l'IES Olivar Gran –situat a l'edifici del costat– i que permet obtenir un títol homologat pel Departament d'Educació. Aquesta línia d'estudi s'afegeix a la formació ocupacional, que és la que s'ha fet fins ara i que s'ha ampliat amb les especialitats de fleca i pastisseria. Hi ha una tercera via d'estudi, que començarà les properes setmanes i que està destinada a pràctiques per a alumnes d'instituts de 14 a 16 anys.

Treball coral

També es va voler recordar la feina feta a l'escola del polígon de Vilamalla que ha precedit l'actual i per on han passat prop de 2.000 alumnes al llarg de 18 anys. “Si no hi hagués hagut Vilamalla abans, no existiria la que s'inaugura avui”, va comentar el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, Lluís Fernández. Aquesta entitat és una de les potes amb què se sustenta el projecte, conjuntament amb la Fundació Miquel, la Cambra de Comerç, el Departament d'Educació, l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Diputació. Els representants d'aquests organismes, en els seus parlaments, van posar èmfasi en aquesta col·laboració conjunta que han permès tirar endavant l'equipament, amb nou mesos i un cost de 2,6 milions.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va comentar que el turisme i els serveis que se'n deriven ha de ser una aposta estratègica de la ciutat i per aquest motiu cal potenciar tot allò que ajuda a millorar-ne la qualitat. També en aquesta línia, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va dir que la hostaleria és “més que un sector econòmic i que s'ha convertit en una senyal d'identitat d'una manera de ser del país davant el món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.