L'Ajuntament de Palafolls contractarà temporalment veïns sense feina perquè puguin tenir accés a l'atur

L'Ajuntament de Palafolls començarà a contractar després de l'estiu veïns que estiguin desocupats i que, preferentment, no rebin cap prestació. L'objectiu inicial és donar-los feina remunerada el temps suficient com perquè puguin cotitzar a la seguretat social i puguin accedir al subsidi d'atur. Segons va explicar ahir el regidor d'Obres, Antoni Marín (PSC), es preveu la contractació d'entre 20 i 40 persones que, en un principi, faran tasques vinculades a la brigada municipal. «Aquestes persones donaran suport al treball fet pels tècnics i volem que facin tasques relacionades amb l'eliminació de barreres arquitectòniques», va puntualitzar el regidor. Així, es començarà a actuar en l'ampliació de les voreres del centre de Palafolls i dels barris de Sant Lluís i Santa Maria. «La recerca del perfil que s'adapti a aquesta feina es farà a través de la borsa de treball de l'Ajuntament i en cap cas els contractes superaran els sis mesos», recorda Marín. Tot i això, la proposta no té encara una partida concreta del pressupost municipal, però pel regidor l'acord té el suport del govern local del PSC i CiU.

Tot i que es començarà per contractar persones que puguin treballar amb la brigada municipal, la iniciativa s'ha fet arribar a altres àrees, com Cultura o Medi Ambient. «És molt probable que aquests àmbits puguin estar interessats a trobar persones que els resolguin determinades tasques pendents», va aventurar el regidor.

Palafolls és una de les poblacions de la comarca que ocupa els primers llocs en nombre d'aturats. Segons les últimes dades facilitades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Maresme, el nombre de persones sense feina és de 754, fet que suposa un 16,07% de la població activa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.