La cooperativa agrícola de Corbera celebra 50 anys amb l'objectiu de superar la crisi i millorar la qualitat

La cooperativa agrícola de Corbera d'Ebre (Terra Alta) va celebrar ahir l'acte del cinquantè aniversari des de la seva fundació. El president de la cooperativa, Josep Pere Colat, va explicar durant la celebració els objectius a curt termini que s'ha marcat la cooperativa. «Primer de tot hem de superar la crisi del sector agrari el més ràpidament possible i estic convençut que entre tots els socis [uns 250 en actiu] ho aconseguirem», va dir el president. A més, Colat va explicar que la clau és «continuar oferint la qualitat dels productes propis de la Terra Alta, potenciar la comercialització exterior i augmentar les marques pròpies».

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir els actes amb una visita al celler de la cooperativa i, al final, va homenatjar amb plaques commemoratives els noranta-nou membres que han format part del consell rector de la cooperativa al llarg d'aquesta meitat de segle de vida. Llena va destacar els esforços que han dut a terme tots aquests membres per aconseguir «millorar i situar-se en el mercat». A més, el conseller va reafirmar el deure que té la Generalitat d'«ajudar que aquestes cooperatives esdevinguin instruments de productivitat».

D'altra banda, Colat va explicar que, tot i la greu situació per la qual passa el sector a causa de l'actual crisi, la cooperativa inverteix cada cop més diners a instal·lar tecnologies punteres i més modernes «per aconseguir vins nous i productes amb el màxim de qualitat».

Des que la va fundar el difunt Pere Clua, la cooperativa ha tingut sis presidents, Josep Maria Clua, Josep Bru, Miquel Altadell, Jaume Clua i l'actual, Josep Pere Colat, als quals ahir també es va retre homenatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.