Economia

Delphi presenta un ERO temporal que afecta 800 treballadors de la planta de Sant Cugat

Crisi econòmica

El fabricant de bombes d'injecció per a l'automoció Delphi ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que li permetrà suspendre temporalment 800 contractes a la seva planta de Sant Cugat del Vallès per afrontar una caiguda de les vendes per la crisi del sector, segons fonts del comitè d'empresa.

Segons ha avançat el diari Expansión, la mesura afectarà 800 treballadors dels 1.100 que formen la plantilla després de la baixada de les comandes dels principals clients de la firma: Renault i Mercedes. L'empresa va reduir la seva producció un 5,9% al setembre, mes duran el qual va fabricar 97.088 unitats en lloc de les 103.274 previstes.

L'expedient, presentat divendres passat, afectarà la majoria dels treballadors, i només en quedaran exclosos els que ja estan immersos en un altre expedient pactat fa uns mesos per als més grans de 58 anys, segons ha explicat el responsable de CCOO de Catalunya a l'empresa, Jordi Arnaiz.

Per Arnaiz, la decisió de la firma és "desproporcionada", ja que la direcció i el comitè mantenien converses des de feia una setmana per solucionar la caiguda de les vendes "aplicant flexibilitat i només faltava acordar els dies en què es pararia la producció".

Delphi ha plantejat al comitè d'empresa que els treballadors recuperin els dies de suspensió durant el període 2009 i 2010, sense alterar les prestacions econòmiques de la plantilla, però el comitè ha rebutjat la proposta perquè considera que així a "la companyia li surt gratis" la mesura.

A partir de la presentació de l'ERO davant l'administració, la direcció de Delphi a Sant Cugat i la representació dels treballadors iniciaran la negociació del període de consultes, que s'allargarà dues setmanes.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.