Economia

Les vendes d'automòbils es desplomen un 12,7% el gener, el descens més important en sis anys

Les matriculacions d'automòbils es van situar en 101.630 unitats durant el passat mes de gener, fet que suposa una caiguda del 12,7% en relació amb les 116.423 unitats comptabilitzades en el mateix mes del 2007, han informat les associacions de fabricants (ANFAC) i venedors (GANVAM).

Aquesta caiguda de les vendes d'automòbils és el descens mensual més important des del juny de 2002, quan el mercat va experimentar un retrocés superior al 16%. A més, el volum de lliuraments és el més baix per al mes de gener des de l'any 2003, quan es van matricular 96.561 unitats en el primer mes de l'any.

La caiguda de les matriculacions de turismes i tot terrenys el gener s'explica per la repercussió que ha tingut al mercat la modificació de l'impost de matriculació, per la supressió del Pla Prever i per la tendència a la baixa del consum de béns duradors.

Així, ANFAC i GANVAM han apuntat com a raó "conjuntural" del descens de les vendes de cotxes l'avançament d'operacions de compra dels segments més alts que es va produir el mes de desembre, com a conseqüència del canvi fiscal que suposa un gravamen més alt des del passat 1 de gener per als vehicles que emeten més CO2.

"Aquesta circumstància no s'ha vist compensada, com a mínim aquest mes, amb més matriculacions de vehicles de gamma baixa, que des del començament d'aquest any tenen una fiscalitat més favorable basada en les emissions de CO2", han explicat les organitzacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials