Economia

Sony acomiadarà 8.000 treballadors arreu del món

Economia

La companyia Sony ha anunciat en un comunicat que retallarà 8.000 llocs de treball de la seva divisió electrònica arreu del món davant els efectes negatius de la crisi econòmica global. L'anunci arriba l'endemà que l'empresa nipona proposés congelar el sou dels treballadors de la fàbrica de Viladecavalls per fer la planta més competitiva i evitar acomiadaments.

La planta de Viladecavalls, que va arribar a tenir uns 2.000 treballadors, compta en l'actualitat amb 1.300 empleats fixos, dels quals uns 275 podrien ser acomiadats si la companyia no fa una sèrie d'ajustaments, com la congelació salarial de la plantilla, una possibilitat anunciada aquest dilluns pel president de Sony a Espanya, Pedro Navarrete.

Els 8.000 acomiadaments anunciats per Sony, d'una plantilla de 160.000 empleats arreu del món, es faran efectius abans del mes de març del 2010. La companyia també preveu reduir la plantilla de treballadors temporals.

En l'actualitat Sony té 57 fàbriques arreu del món i l'objectiu de l'empresa és elaborar un pla de reducció de la plantilla de prop del 10% fins al març del 2010. Entre les plantes que Sony podria tancar hi hauria la francesa Dax Technology Center.

Al comunicat, Sony explica que ja ha començat a aplicar algunes mesures per lluitar contra els efectes de la crisi a curt termini amb l'objectiu de reduir les despeses en més de 1.082 milions de dòlars anuals.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.