Economia

Rebel·lió a la carretera

CATALUNYA

Transportistes i pagesos van iniciar ahir les mobilitzacions amb talls en diverses autopistes i carreteres de Catalunya. El motiu, entre d’altres, era protestar pel fort encariment dels combustibles, que ha dificultat la viabilitat de les activitats.

Algunes associacions de transportistes, encapçalades per l’agrupació d’autònoms ASTAC i per la Plataforma Catalana de Transports de Mercaderies, van reunir-se ahir al matí al CIM del Vallès i van dirigir-se a la AP-7, que van tallar a l’alçada de Santa Perpètua de Mogoda i fins al peatge de la Roca del Vallès. A la tarda van emprendre una marxa lenta des del Vallès fins a la Zona Franca. A més, van fer talls també a la B-23 i van fer piquets informatius al Port de Barcelona i Mercabarna.

A les comarques de Tarragona, la jornada va començar sense incidències remarcables, però, a la tarda, l’acció dels vaguistes va pujar de to i va provocar greus retencions amb un tall a la C-14, un dels principals nervis de comunicació del Camp de Tarragona.

Avui, una altra acció
Durant més d’una hora, els piquets  van bloquejar el trànsit a l’alçada de la Selva del Camp i va provocar cues de deu quilòmetres en tots dos sentits. Enmig d’aquesta acció, Xavier Abelló, portaveu dels manifestants, va anunciar que aquest matí tallaran l’autopista AP-7 a Tarragona, via molt utilitzada els caps de setmana.

La mobilització d’un sector minoritari dels transportistes ha tingut un efecte crida sobre la resta del sector tarragoní, i la patronal majoritària, FEAT, podria sumar-se avui a les protestes. Dilluns ho farà la federació espanyola Fenadismer, com va confirmar ahir després de reunir-se a Madrid amb el govern central, sense resultats.

Uns 160 pagesos va dur a terme dues tractorades al Baix Ebre i a l’Anoia. En concret, 60 tractors van fer talls intermitents a la N-340 a l’Aldea durant una hora i mitja, mentre 40 tractors ho van fer a l’Eix Transversal a Calaf durant dues hores, segons va informar Unió de Pagesos. El sindicat reprendrà les mobilitzacions el dia 20.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.