Economia

El govern inclou les furgonetes i les motos en el pla d'ajudes a l'automoció i amplia el marge de contaminació

Les condicions per rebre-les són un preu màxim dels vehicles i que el que es compri contamini menys que el que es deixi per desballestar

El govern aprovarà aquest dimarts el nou pla per incentivar la compra de turismes, i ho farà incloent-hi els cotxes de fins a 50.000 euros, les furgonetes de fins a 40.000 i les motos,  i ampliant el marge de contaminació per poder rebre ajudes.

Així doncs, finalment, les ajudes a la compra de turismes i furgonetes que compleixin les condicions seran de 500 euros. I també hi haurà ajudes per a les motos, que aniran de 100 a 350 euros, depenent de la cilindrada.

Les condicions per rebre-les són un preu màxim dels vehicles i que el que es compri contamini menys que el que es deixi per desballestar.

Concretament, i segons ha avançat Catalunya Ràdio, el nivell de contaminació per rebre les ajudes s'ampliarà respecte al del govern espanyol, que el va fixar en 149 grams de CO2 per quilòmetre, i se situarà per sobre dels 160 grams que recomana la Unió Europea.

Tot això, després que ahir dilluns s'ajornés la publicació del pla per les discrepàncies entre el departament d'Innovació i Empresa i el de Medi Ambient sobre el nivell màxim de contaminació dels vehicles.

L'augment del límit d'emissions contaminants havia estat criticat per part d'Iniciativa per Catalunya, que des del departament de Medi Ambient s'hi havia manifestat en contra perquè suposa incomplir el pla català de mitigació del canvi climàtic. Segons Medi Ambient, no seria gaire coherent bonificar els cotxes que contaminen, d'una banda, i, de l'altra, multar per la velocitat variable als accessos de Barcelona.

Un pla diferent de l'espanyol

Una setmana després d'entrar en vigor el nou pla d'ajudes a l'automòbil del govern espanyol, doncs, els concessionaris catalans sembla que començaran a tenir clar què poden oferir als clients.

Fins ara, els compradors ja podien rebre ajudes de 1.500 euros provinents del ministeri i dels fabricants per a cotxes que contaminessin fins a 149 grams de CO2 per quilòmetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.