Economia

Capellades vota una moció que insta l'ajuntament a organitzar la consulta independentista

El ple de l'ajuntament debat aquesta nit la proposta presentada per la VdC-CUP, que és partidària d'impulsar el referèndum des del consistori encara que després l'Estat ho prohibeixi

El ple municipal de Capellades vota aquesta nit una moció presentada per Vila de Capellades-CUP (VdC-CUP) en què s'insta l'Ajuntament a fer-se càrrec de l'organització de la consulta popular sobre la independència de Catalunya abans del juny del 2010.

Segons recorda un dels membres de VdC-CUP, Aleix Aubert, al mes de setembre passat ja es van votar dues mocions a favor de l'autodeterminació de Catalunya i en suport a la celebració d'una consulta al municipi. Per Aubert, ara es vol anar més enllà i "exposar la voluntat expressada per part del poble perquè es tiri endavant la seva voluntat democràtica". "Si després hi ha processos judicials que ens ho impedeixen, haurem arribat almenys fins a aquell punt i haurem portat el debat al carrer", explica, malgrat conèixer els precedents que hi va haver amb Arenys de Munt en què la intervenció de l'Advocacia de l'Estat va suspendre l'acord del ple en què, simplement, es donava suport logístic a la consulta. A més, Aubert es mostra contrari "que l'ajuntament s'hagi de quedar al marge de les consultes i només ser-hi present al final, el mateix dia de la votació, per sortir a la foto".

Des de la  CUP deixen clar que la consulta es farà l'organitzi o no l'ajuntament (probablement s'unirien a la convocatòria unitària del 25 d'abril) i prefereixen que sigui una instància superior, "problement alguna figura més enllà de Catalunya", qui els prohibeixi tirar endavant un procés democràtic abans de descartar aquesta possibilitat des d'un principi.

Les mocions votades anteriorment al ple sobre les consultes sobiranistes van rebre el suport de tot el consistori, excepte un dels dos regidors que formen el grup municipal socialista. El ple de Capellades està format per CiU (al govern, 6 regidors), ERC (3), PSC (2) i VdC-CUP (2).

Caldrà veure què passa aquesta nit en la votació del ple. Segons Aubert, els diversos grups han debatut la intenció del seu vot, tot i que hi ha alguns regidors que no comparteixen la visió expressada per la VdC-CUP a través de la moció presentada.

Per la CUP es vol reivindicar "que tenim el dret de decidir i d'opinar" i per aquesta raó consideren important tirar la consulta endavant "per tornar a obrir el debat". A més, Aubert remarca que "el fet més antidemocràtic" és no aprovar la moció i prohibir la celebració de les consultes. "L'ajuntament ha de ser valent i tirar-ho endavant", insisteix Aubert, que defensa que els consistoris han de crear espais de debat i participació ciutadana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat