Economia

CiU i ERC frenen la proposta de la CUP perquè l'Ajuntament de Capellades organitzi la consulta sobiranista

Els convergents, al govern, hi voten en contra i els republicans s'abstenen. El PSC vota dividit: un no i una abstenció. Al·leguen que ja hi ha una plataforma ciutadana que impulsa el referèndum i que no volen trepitjar la iniciativa popular

Capellades no farà el salt. La CUP s'havia proposat marcar un punt d'inflexió des de l'Anoia: que els ajuntaments passin de donar suport moral a les consultes sobre la independència a organitzar-les directament. Per als assemblearis era una qüestió de "valentia". Per CiU i ERC era ficar-se on no els demanen i "trepitjar la iniciativa popular". Així que no van votar-hi a favor en el ple d'aquesta setmana, que es va celebrar dimecres a la nit.

Els sis regidors de CiU –al govern municipal amb l'alcaldessa Anna Maria Sánchez al capdavant– van votar contra la moció de la CUP, els tres d'ERC es van abstenir i el PSC s'ho va repartir: el regidor portaveu, Josep Valls va abstenir-se i la regidora Cristina Martínez va votar-hi en contra. Només els dos regidors de la CUP, Ivan Olvera i Núria Idánez, per tant, van votar que sí a la proposta.

"Per nosaltres era el moment de mostrar valentia, aquesta era la voluntat de la moció, i hi han passat per sobre amb excuses. Es tractava de donar la cara i portar el debat al carrer i ajudar la iniciativa popular", argumenta Aleix Ausbert, membre de la CUP. "És molta casualitat que la plataforma popular, que fins ara no existia, ràpidament s'hagi organitzat i ja hagin fet una reunió arran de la presentació de la nostra moció", afegeix.

En canvi, tant CiU com ERC troben "estrany" que la CUP, "que sempre defensa les iniciatives del carrer i la participació ara vulguin aixafar-ne una que ja existeix". "Ja vam votar a favor de la moció de suport a la consulta. Aquest tema és molt important i ha de ser una iniciativa popular", argumenta l'alcaldessa, Anna Maria Sánchez, a l'AVUI.cat.

El portaveu del grup municipal d'ERC, Àngel Soteras, assegura que el seu partit "no té cap inconvenient a demanar que l'Ajuntament organitzi la consulta si no es fa des del carrer". "El que no podem fer és trepitjar la iniciativa popular. En tot cas, ens podríem marcar una data i si es compleix el termini i el projecte no ha tirat endavant, aleshores ho podria muntar l'Ajuntament, però ara és massa aviat", argumenta. De fet, el republicà afirma que van intentar pactar una moció alternativa amb la CUP proposant una data límit, però la CUP va rebutjar la proposta. Ara, Soteras demana donar un marge a la plataforma que s'acaba de crear, que ja ha aplegat unes 25 persones en una primera trobada i que s'ampliarà després de les festes de Nadal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona